Masalah Blog Selesai – Serverfreak Webhosting memang terbaik!

Salam semua, syukur alhamdulillah akhirnya masalah blog dapat jugak diselesaikan, nampaknya masalah yang dialami bukanlah dari server hosting tetapi ianya datang dari masalah blog ini sendiri, dan terima kasih pada syarikat hosting saya iaitu Serverfreak yang mana telah banyak membantu saya dalam hal ini.

Serverfreak

Masalah ini sememangnya tidak ada kaitan langsung dengan server, malah ianya berpunca dari .htaccess blog ini, yang mana ianya meng-cache header blog ini dah secara tidak langsung blog ini dalam mode cache tak abis-abis, latest entry tak nampak, kena f5 baru nampak, komen pun kadang tak keluar, tapi syukur now dah ok.

Thanks to serverfreak yang baik hati melayan support tiket yang saya hantar, sejujurnya saya memang puji syarikat hosting ini, support memang tiptop, banyangkan saya hantar tiket tak sampai seminit pun sudah mendapat balasan dari mereka, tidak kira tengah malam, awal pagi, petang atau bila-bila masa sahaja saya hantar tiket mesti akan direply dengan cepatnya, saya sangat berpuas hati.

Lebih-lebih lagi dengan blog ini yang mempunyai masalah sebelum ini, mereka tidak bosan melayan support tiket yang saya hantar, tak cukup di support tiket, malah di YM saya turut ditegur oleh Sam, dari sini saya boleh tahu yang serverfreak mempunyai prestasi yang sangat baik dalam web hosting dan saya percaya ramai rakan-rakan diluar sana yang turut bersetuju dengan saya, betul tak?

Keseluruhannya selama 8 hari bersama dengan serverfreak, saya sangat berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, boleh jadi contoh pada syarikat hosting yang lain ni ^____^

Oh yea, korang kalau nak beli hosting serverfreak boleh beli sekarang, besok last promosi webhosting dari mereka iaitu CloudFlare Integration: FREE for ALL SERVERFREAK Shared Hosting Account, rugi tak rebut peluang ini, saya dah, awak…ye awak..bila lagi hehe ^___^.

– Ok kawan-kawan, hope semua enjoy melayari blog ini, problem solved, kikiki.

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

35 thoughts on “Masalah Blog Selesai – Serverfreak Webhosting memang terbaik!”

 1. salam

  a’ah kak dah ok nampaknya , kalau tak sebelum ni tk nampak entri latest , tp bila klik url update dr fb ade pulak heheh ..

  bagus2 .. bee tahun depan lah pindah ..kikiki jimat2 …

 2. Semalam nyaris tukar server oleh pihak hosting kerana Cpanel dan FTP tidak boleh akses. Rupanya gara-gara penggunaan CloudFlare dengan menukar IP. Jadi terpaksa guna IP hosting asal dan melupakan seketika untuk mengunakan IP yang diberikan oleh CloudFlare.

  Saya pun ada mengalami masalah cache yang mana blog pun tidak boleh akses. Perlik betulah selepas 2 tahun masalah timbul pula 🙁

  1. oh masalah kita memang sama sebelum ini, apa yang perlu saya pindah server malaysia dan melupakan seketika tentang CF.

   bila dah pindah server malaysia ok sikit, tapi masalah cache tetap sama, apa yang perlu disablekan fungsi .htaccess di cpanel, benda tu yang cache header blog, secara tak langsung blog dalam mood cache, update pun entry tak keluar, lambat, orang kena f5, tapi takkan semua org yg masuk blog nak tekan f5 pulak kan?

   sudahnya disablekan fungsi tersebut, cuba buat seperti diatas, insyaallah masalah cache dapat diselesaikan. harap dapat membantu.

 3. sebab tu kita kena pilih hosting yang good support atau khidmat pelanggan.. sebab kalo ada masalah, diorang akan cepat je bantu….:)

  1. yep betul tu, sebab diorang juga merupakan tulang belakang blog, kalau diorang pun tak boleh nak bagi perkhidmatan yang terbaik boleh menjejaskan prestasi blog jugak.

 4. setakat ni xde masalah lagi dengan hosting ni. saya pun beli yang murah je untuk harianpost.my. tu pun xtau nak buat apa dengan blog tu, tgh fikir betul2. nama dah cantik hehe

  1. wah blog baru ke? harianpost.my domain mahal tu hehehe, kena bela juga coz nanti nak renew mahal ekekke.

   harianpost mcm sesuai untuk news/isu semasa 😀

    1. tu sbb sblm tu browser cache, now dah ok dah insyaallah, akak pun dah takde masalah nak view, coz problem tu dah disetelkan, dh xde cache header dah, dah disable penggunaan .htaccess

Leave a Reply

Your email address will not be published.