Comments

  1. kalau dihalakan ke sumber cahaya matahari dan direndahkan shutted speed, mungkin dpt hasilkan silhouette yg cantik sbb elemen utama lampu itu adalah pada bentuknya. jd cuba gunakan penggunaan teknik silhouette utk menyerlahkan elemen yg cuba ditonjolkan pada lampu tersebut 🙂

    1. hehe terima kasih, nanti akak cuba pulak teknik tu, banyak lagi yg perlu dipelajari, akak snap ikut suka je tu, masih belajar untuk menyelami buah hati hehe.

      tang edit2 tu lah yg tak reti, boleh cadangkan web mana ada ajar teknik2 nie? hehe

      1. haha raw picture dia memang tak best.kena download free photography apps.macam2 boleh edit.haha saya banyak guna apps tu je untuk cover gambar yg senget benget 😛

        1. apps tu utk raw yg kt mana? kamera dslr ke atau ipad2? kalau ipad2 tu xsuka snap gmbr sbb noise tak boleh nak ejas, ke akak yang xreti hahaha, tp best kat ipad2 banyak apps picture editor, ps pun ada

            1. utk dslr akak guna photoscape je, photoshop kat laptop dell, akak selalu online guna lappy aspire one hehe so guna apa yang ada.

              betul2, ipad2 terang tp noise plak, try ajar cara kurangkan noise tu, ada apps kurangkan noise tp kena beli plak -..-“

              1. haha kalau dslr boleh guna tripod atau naikkan ISO.kalau ipad,tgn kena kuatlah 😀

                nanti saya cuba carikan free apps untuk itu.

                saya guna pixlr.com je senang.online editor keh3

Leave a Reply

Your email address will not be published.