Semak Online Keputusan Peperiksaan UPSR, PMR, SPM Melalui SAPS

Update : 17/12/2012

Pelajar boleh menyemak keputusan PMR 2012 secara online dan SMS, klik Semak Keputusan PMR 2012 Secara Online SMS – Tarikh Keluar Keputusan PMR 19 Disember 2012 untuk keterangan lanjut!!

***************************************************************

Update : 6/11/2012

Pelajar boleh membuat semakan Keputusan UPSR 2012 secara online dan SMS, klik -> Semak Keputusan UPSR 2012 Online Dan SMS – Tarikh Keluar Keputusan UPSR 19 November 2012  untuk keterangan lanjut!!

***************************************************************

Update 21 Mac 2012:-

Semak Keputusan SPM 2011 juga boleh menggunakan perkhidmatan semakan keputusan SPM 2011 melalui mySMS 15888. Perkhidmatan ini akan diaktifkan bermula jam 10 pagi, 21 Mac 2012 dan akan ditamatkan pada 12 tengah malam, 27 Mac 2012.

Ikut Arahan dibawah untuk semakan keputusan SPM secara Online dan SMS.

1. Untuk semakan melalui SMS: Taip  SPM <jarak> No Kad Pengenakan <jarak> No. Angka giliran dan hantar ke 15888

.

Untuk Lebih jelas lagi sila lawati -> Semak Keputusan SPM

__________________________________

Salam, sekarang ni dah senang nak semak keputusan peperiksaan, semuanya dihujung jari, so anak-anak tak bolehlah nak rahsia-rahsiakan keputusan dari ibu bapa, semua mudah dengan Semak Online Keputusan Peperiksaan UPSR, PMR, SPM Melalui SAPS sahaja.

saps.moe.gov.my

Malah peperiksaan pertengahan tahun dan peperiksaan akhir tahun pun boleh juga disemak melalui laman SAPS tersebut. Caranya mudah sangat, ikuti langkah seperti dibawah.

1) Pergi ke laman web SAPS, saps.moe.gov.my
2) Klik butang Semakan Ibu Bapa yang bewarna merah.
3) Masukkan Nombor Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih sama ada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah dan seterusnya klik butang Semak Laporan.

.

– Semuanya dihujung jari ^_____^

Comments

  1. boleh semak result UPSR saya tahun 2006/2007 tak..saya amat memerlukan result itu untuk mengisi borang pekerjaan yang akan sya pergi bila2 masa

    1. @CMRatu, ha’ah tunggu keputusan diumumkan bolehlah cek, sekarang cuma boleh untuk yang peperiksaan biasa je.

      kalau dari dulu buat kan best, takdelah mak saya tolong amikkan result spm time tu hehehe, sebab time tu saya kat JB dah sambung belajar kat kolej 😀

        1. @puanbee, oklah tu bee, kena bagi adiah tu, bagi lagi bersemangat hehehe, akak wiken nie baru dapat tau result Aiman, ada parents meet.

          Blog Bee akak tak boleh akses guna phone dengan ipad2, perasan since bee tukar hosting, try buka kat phone hubby pun tak boleh, tapi kat laptop buka kat dua2 laptop boleh je buka.

            1. @puanbee, macam aliya ni satu je masaalah dia tk suka membaca , tapi suka melukis dan mewarna bila ada soalan dia sibuk nak kaler , pastu soalan tk nak baca dulu , itu result teruk yg paling teruk BM tu , arab dia A pulak , pelik ..

              nak bagi hadiah apa belum tahu , rasa nak bagi jam ,dah lama dia mintak ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.