Achilles Formula Drift Asia Di Dataran Merdeka Kuala Lumpur 17 Dan 18 Disember 2011

Salam, yesssss korang jangan lupa ye weekend ni ada Achilles Formula Drift Asia Di Dataran Merdeka Kuala Lumpur 17 Dan 18 Disember 2011, insyaallah kalau takde hal kami sefamily akan pergi kesana, maklumlah peminat tegar dunia permotoran.

formula drift malaysia 2011

Bagi penggemar dunia permotoran terutamanya acara Drift, inilah masanya untuk menyaksikannya secara live di Dataran Merdeka, ianya di bawa khas menerusi ESPN Star Sports (ESS) dan Achilles Radial selaku penaja utama.

Juara bertahan Daigo Saito dari Spark Achilles Motorsports kembali lagi tahun ini untuk menghangatkan perlumbaan setelah memperlihatkan kejaguhannya menjuarai siri perlumbaan di Singapura dan Indonesia dengan bergaya sebelum ini.

Pemandu terbaik Malaysia yang mempunyai kelebihan berlumba di gelanggang sendiri pasti mengharapkan sokongan daripada peminat tempatan apabila mereka merebut tempat di podium di hadapan peminat sendiri di Kuala Lumpur. Pelumba tempatan seperti Ivan Lau, Tan Tat Wei, Ariff Johanis dan Ee Yoong Chern pasti memberi saingan hebat kepada pelumba antarabangsa.

Dijangka penonton bakal menyaksikan kira-kira 40 pemandu profesional dari seluruh rantau Asia Pasifik memecut kereta pacuan roda belakang masing-masing ke tahap maksimum dengan kawalan dan kejituan yang menakjubkan, phewww~ serius we olls suka sangat HAHAHA, tak sabarnyeeeee, tapi apa pun hope KL janganlah banjir yeeee ^____^

Ok bercerita tentang Formula Drift kat Dataran Merdeka nanti, disini saya kongsikan jalan-jalan yang akan ditutup sempena Achilles Formula Drift Di Dataran Merdeka bermula pada 15-20 december iaitu khamis hingga ahad ini :-

jalan ditutup sempena formula drift asia

Partial Road Closure: 14 Dec (Wednesday 10pm) to 15 Dec (Thursday 7am)
Location: Jalan Mahkamah Persekutuan

Full Road Closure: 15 Dec (Thursday 10 pm) to 19 Dec (Monday 4am)
Location: Jalan Mahkamah & Jalan Raja

Road reopens to public: 19 Dec (Monday 5am)

– Paultan.org

Oh ye nak masuk sini kena bayar tiket tau, bagi yang tak tahu berapa harga tiket, saya bagitau ye, semalam tanya suami, dia kata harga tiket macam kat bawah ni.

Harga Tiket Formula Drift Asia Di Dataran Kuala Lumpur 2011

Tiket untuk kegunaan 2 hari, kalau nak beli online boleh beli di www.tiketpro.com.my

  • Grandstand – RM 128.00
  • Walkabout – RM 28.00

.

– Jom menembak!!!, Jumpa disana ^_____^

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

17 thoughts on “Achilles Formula Drift Asia Di Dataran Merdeka Kuala Lumpur 17 Dan 18 Disember 2011”

Leave a Reply

Your email address will not be published.