Bagaimana Cara Mendapatkan Facebook LIKE Yang Banyak?

Salam, peringkat 1 contest gadget impian telahpun berakhir semalam, untuk peringkat seterusnya tak tahulah akan berlangsung bila, yang pasti ianya lebih mencabar, yelah hadiah lumayan kan dan pastinya cara untuk mendapatkannya pun susah.

facebook like

Pada peringkat pertamaย contest gadget impian, Denaihati ingin semua peserta memaksimakan penggunaan social sharing seperti FBLike, Twitter, G+ berserta jumlah komen, markah pulak akan dikira 25% bagi setiap satunya.

Ok memandangkan peringkat pertamaย contest gadget impian telahpun berakhir, suka saya kongsikan disiniย Bagaimana Cara untuk Mendapatkan Facebook LIKE yang banyak.

like

Tentu ramai yang tertanya-tanya bagaimana saya boleh memperolehi LIKE sebanyak 4K, tengok paparan dibawah!

fblike

fblike

Bagaimana Like Di Kira?

  • Sekali share kat FB – 1 Like
  • Setiap Entry yang di Like di FB – Di kira sekali
  • Setiap Komen – Kalau Like komen pun di kira Like jugak.
  • Setiap Share pada status pun di kira LIKE juga

Kenapa macam tu? kena tanya Mark Zuckerbergย hihihi, saya dah tahu lama sebab saya jenis kalau ada yang komen status atau entry saya di FB saya suka klik LIKE ataupun entry/komen kawan-kawan saya suka klik LIKE, dari situ saya tahu bahawa komen di FB pun sebenarnya adalah LIKE.

Untuk contest ini saya bukan sahaja sharekan di FB personal dan Pan Fage saya, malah saya turut ping di group-group FB yang saja join, kat situ kalau ramai yang like pun dah kira LIKE, saya jugak post di wall adik saya, memandangkan dia mempunyai ramai kawan yang aktif, oh yea saya jugak mendapat banyak LIKE dari kawan-kawan yang menyertai contest cabutan bertuah yang saya buat.

So saya dah kongsikan disini, hope dapat membantu rakan-rakan yang nakkan LIKE FB selepas ini. tak adil rasanya sekiranya saya simpan sendiri cara ini, sebab saya tahu ada je yang diluar sana tertanya-tanya bagai mana untuk mendapatkan LIKE yang banyak.

So lepas ni kalau ada blog yang banyak LIKE jangan pelik, mungkin sahaja mereka buat seperti diatas tanpa mereka sedar, ini kerana setiap like status dan komen dikira bersama, lain-lain saya tak tahu.

– Lepas ni kalau Denaihati nak guna LIKE jugak, bolehlah amalkan bersama tips diatas tu ^______^

Comments

  1. Mungkin bagi sesetengah blogger dorang rasa susah nak dapatkan like kat fb,ibarat sistem barter contohnya,A like status B,tapi B plak tak like status A,kan macam tak seimbang tu,btw tips dari entri ni sedikit sebanyak membantu saya,terima kasih yer kak =)

  2. salam..
    pulak..?macam main kelat je nih..
    he he..tak aci la gitu..

    realiti saya tak kesah sangat
    bab like di FB ni..apa pun kira
    rezekilah sapa yang like saya
    ๐Ÿ™‚

    1. @zulkbo, bukan kelat, mmg inilah realitinya fblike, nk share dgn org lain, mana yg tidak tahu. so lepas nie DH boleh buat lagi mencabar, saya rasa DH mmg maklum hal ini dan xamik port sangat fblike nie, maybe akan dipertibangkan bab lain cnthnya pd twitter, G+ ataupun komen.

  3. salam kak ,

    saya pun baru tahu like kat komen fb pun dikira like ye , kalau tak saya komen , saya like sendirilah ..hikhik .

    takpe2 lepas ni kita praktikkan , saya hanya tahu share je kat group2 , wall dan fan page tu

  4. TQ kak Yan syer tip berguna nie..

    Myra baru tau pasal nie..

    Aduhh terlambat untuk aplikasi ๐Ÿ™‚

    Takpe, BTW moga kak Yan berjaya ke peringkat seterusnya ๐Ÿ™‚

    1. @Affan Ruslan, ok Affan guna cara apa?, jomlah share kat sini, kawan2 yang lain pun nak tahu jugak, tu bukan spam tapi tu cara promosi seseorang, akak tak kisah kalau ada yang buat macam tu, tu kesungguhan dia, terpulang pada dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.