Cara Semak Daftar Pemilih (Pengundi) Secara Online Dan SMS

Salam, seperti yang saya katakan bahang Pilihanraya Umum Ke 13 (PRU 13) semakin terasa, sudahkah anda menyemak kawasan mengundi anda pada pengundi baru yang belum tahu kawasan mengundi dimana?, disini saya kongsikan bagaimana Cara Cara Semak Daftar Pemilih (Pengundi) Secara Online Dan SMS.

semakan daftar pemilih

Klik untuk Semak Daftar Pemilih Secara Online

Manariknya Semak Daftar Pemilih secara online ini membolehkan kita menyemak lebih dari seorang pemilih secara serentak.

.

Semak Daftar  secara online SMS

.

ikuti langkah dibawah ini :-

.

Untuk Semakan Taip : SPR SEMAK NO.IC

Contoh : SPR SEMAK 821220122222

Hantar Ke : 15888

.

– Semuanya dihujung jari anda, selamat menyemak daftar pemilih ^____^

Comments

        1. @puanbee, hehee takpe Bee, sharing is caring, nak ikutkan banyak sangat idea nie, kalau enty informasi yang rasanya boleh share dengan orang lain boleh je bee ambik untuk kongsi kat blog bee, akak tak kisah 😀

          1. @yanmie, siap banyak idea tu .hikhik .. alahai bee kurang cargas lah .. asyik ngantuk je sekarang ni makan ubat tidur .. terima kasih kak sanggup berkongsi kadang2 rasa bersalah heheh ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.