Salam, semalam tengok berita kat tv3 tentang Gantian MyKad Baru 2012 Bermula Selasa Ini 3.1.2012, pastinya ramai yang berpusu-pusu untuk pergi ke Kaunter Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) untuk membuat gantian Mykad. Kami suami isteri ni tak tau lah bila boleh pergi tukar mykad baru, tunggu free jelah nanti, lagipun penukaran ke MyKad baru ini bukanlah wajib, pendek kata takde paksaan, tapi nak juga merasa MyKad baru hihihi. Bawah ni Gambar MyKad Baru.

gambar mykad baru 2012

Untuk pengetahuan MyKad baru ini memiliki reka bentuk dan ciri-ciri keselamatan, ianya diperbuat daripada bahan Polikarbonat yang lebih bertahan dan menggunakan cip baru,  MyKad baru ini juga mempunyai “ghost image” yang menggunakan teknologi turisan laser pada permukaan kad bagi mengelakkan pemalsuan berlaku.

gambar mykad baru 2012

gambar mykad baru 2012

.

Gambar : Melvister.com

– Nak Jugak heeee ^____^