Kuih Batang Buruk Sabah

Salam, sebelum balik kampung hari tu saya sibuk menyiapkan Kuih Batang Buruk Sabah, favourite my Mak mertua gak ni, dia suka sangat makan Kuih Batang Buruk Sabah ni, tiap kali raya mesti wajib saya buat untuk dia, kali ni buat Kuih Batang Buruk Sabah ni untuk kenduri kahwin adik ipar, layan gambar jelah ye hihihi.

Readers saya!! Tolong saya Tweet –> tak susah mana pun, terima kasih atas bantuan anda.

Kuih Batang Buruk Sabah

Proses menggoreng batang buruk

Kuih Batang Buruk Sabah

Batang buruk sedia untuk digaulkan dengan serbuk batang buruk

Kuih Batang Buruk Sabah

Kuih Batang Buruk Sabah, resepi special turun temurun, maaf ler tak dapat nak bagi resepi hehehe

Kuih Batang Buruk Sabah

1 bekas besar yang bertangkai tu, bagi kat my Mak Mertua tercinta.

.

.

.

Close up sikit heeeee ^______^

Kuih Batang Buruk Sabah

.

– Yummyyyyyy ^_____^

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

41 thoughts on “Kuih Batang Buruk Sabah”

  1. pndai amik ati mk mertua … 😉

    owh … kuih btg buruk sabah lain sedikit dgn btg buruk d smnanjung ni .. mostly ada katt johor la .. di sini gemuk2 kuih nya :p

  2. kita penah makan kuih batang buruk sabah nie…bff dari sabah bawak masa balik cuti…peliks dari btg buruk smnjung tapi makan lama2 sedap pulak..sebab kita bukan pencinta btg buruk ….heheh

      1. @yanmie, yup perak punya dia sumbat inti tu padat2 dalam batang tu hehe .. lain ..

        sebab apa panggil resepi keluarga , sbb bee yang cipta inti tu , bukan mak nenek atau sebaliknya hohohohoh ..

  3. Argh…akak….

    nape akak wat koz cmni….sedih tau….

    hhihi…ni kuih kegemaran koz tau…

    lau raya mmg berpeket2 koz li…koz balun sorg2…wakaka

    versi sabah koz x pernah try..agak2 akak nnt kat sabah ada x jual^ ^

    1. @kozumi_ro, alamak ampun hehehe
      sedap tau koz memang lain dari yang lain, kalau koz makan memang susah nak behenti, tau2 dah abis hehehe, kat sabah confirmlah ada, biasanya time nak raya orang jual, time hari2 biasa nie tak pasti pulak, ada kot cuma susah sikit nak cari

            1. @kozumi_ro, hahhaa mood baik cuma kemalasan sikit, tp bln 12 nie akak memang nak buat untuk kenduri kahwin adik ipar 2 orang, tengoklah macam mana, tp dah koz nak pi sabah, boleh cari terus kat sana hehehe 😀

              akak nak on ym tp pass ym akak lupa adessss, koz ada add akak tak dalam fb? boleh chat kt fb

    1. @paihujey, hehehe resepi biarlah rahsiah, ada orang cantact dulu nak beli akak punya resepi tu, sebab sebelum ni akak ambil tempahan kuih batang buruk sabah time bulan puasa, bln lepas ada gak buat sikit2 untuk return customer, tak laratlah nka buat lagi, anak2 dah besar nie diorang asik nak kacau je hehee 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.