Kerengga Beraksi

Salam, masih beronline kat kampung, insyaallah besok pagi balik Klang, jom layan Kerengga Beraksi hhihihi, lama tak  layan kamera ni, kalau ambil gambar pun macam tak ambil guna DSLR juga, takde setting apa-apa, takde masa nak layan hobi tu, sesambil jelah, maklumlah Supermak, agak bizi hihihi. Layan Kerengga Beraksi ^____^

Kerengga

Tengah sidai kain pagi tadi, punyalah banyak kerengga ni, layankan jelah tengok kerengga ni semua berdrama, ada yang bertindih, ada yang bergayut hehehe macam-macam.

Kerengga

Zoom sezooommmnyeeee hihihi, maklumlah takde lens power, kalau guna lens macro mesti sedap tangkap  gambar macam nie ^____^

Kerengga

Giler ramping pinggang kerengga nie hehehe, bila nak ramping ni yanmie hoiiii???

.

– Aiman dan Haziq kata “Semut Besar” hihihi

Comments

  1. waaaa, cantik… lanun pun minat gak nak snapshoot2 nie… tapi nak beli camera tu yang payah sikit… huhuhu… kesian kat lanun nie… pengorbanan itu penting…huhuhu

  2. saya kalau pakai kamera hubby, guna yg auto je..tak tahu la nak main2 dgn aperture n speed..huhu…asalkan dapat ambil gambar, kira ok la tu…hehe

  3. Lihat gambar kerengge yang terakhir. Kalau diusik akan terpancut air kencingnya. Selang sang kerengge selalu buat sarng pada pokok mangga. Kalau kena gigit lepas tuh di kencing oleh kerengga. 🙂

    Telur kerengge boleh dibuat umpan mengail.

    1. @akubiomed, owh baru tau nie, yang jernih kat bontot kerengga tu air kencing kerengga ye? hahaha sib baik tak kena pancut air kwncing kerengga tu..fuh..

      oh baru tau boleh buat umpan mengail, serius baru tau hahahahaha 😀

    1. hehehee akak punya phone memang tak layak ambik gambar-gambar macam ni, iphone tu ok sangat lagi, boleh je tu hehee kena cari yang palsu punya, yang statik je tak bergerak 😀

  4. Pingback: Lal Azmi
  5. Pingback: yanmie

Leave a Reply

Your email address will not be published.