Lama Tak Buat Nasi Ayam

Salam heeee hari ni saya happy sangat sebab Berat turun 1kg dan inci kurang 2 cm dalam masa 4 hari! kehkehkeh sila lah percaya, saya pun kena terima hakikat nampaknya hahahhaa, dahhh nak cerita pasal nasi ayam pula, giler Lama Tak Buat Nasi Ayam ni, last makan pun beli kat The Chicken Rice Shop Bukit Tinggi Klang, semalam saya kena rajin, tak rajin pun memang kena rajin demi Projek Besar saya heheheee.

nasi ayam

Gambar : Projek Besar

Nasi Ayam, resepi untuk ayam bakar tu boleh tengok kat SINI ye, senang sangat nak buatnya. Aiman dan Haziq kalau dah makan ayam bakar tu memanglah tak berhenti nak meratah, pesen budak-budak ni makan nasi ayam pula kena hias macam kat atas tu, pedahal diorang makan ayam dengan nasik je pun, konon mood makan macam makan kat kedai HAHAHAHA.

nasi ayam

Siapa kata orang diet tak boleh makan sedap-sedap? sebenarnya boleh je yang penting ianya berkhasiat, tidak berminyak dan berlemak, untuk hidangan diatas tu, itu saya punya hahhahaa, nasi setengah cawan je, tu yang comel je bentuk nasi tu kikiki.

– Hari ni nak buat ikan bakar pulak 😀

Comments

  1. Feel your body akak. Remember berat ideal yg turun selalu 1-2kg sebulan. Sometimes badan kita kehilangan air sebab tu berat kurang. Minum air kosong banyak2 tak apa. No calorie at all. Berat badan yang turun mendadak akan meningkat dengan mendadak. Vice versa.

    1. @Fazreen, semalam jumpa coach akak jogrimjow, dah scan badan, kat badan ni banyak lemak, ada dlm 30-40kg kot hahahhaa, takut wooo, diet herbalife dgn xambik atau senam tak sama, so far akak selesa dengan cara herbalife, shake tu dh bekalkan tenaga dah, teamix untuk memudahkan pembuangan lemak melalui sistem perkumuhan, kunci utamanya sekarang adalah air sebab vitamin, protin semua dah cukup kat shake tu, tak risau dah nak amik apa2 lagi, nak senam tu yang malas, jogging 30 minit pun baru bakar 300kalori macam tu, dah abis dekat 2biji karipap, akak follow HL diet sekarang ni, suka pulak hehee sebab selalu kenyang, tak dan nak lapar.

      kalau pasal air tu akak kena ambik 6Liter sehari sebab untuk setiap 20kg 2 berat perlukan 2 liter air, jadinya akak kena ambik dalam 6liter macam tu, rasanya takde masalah untuk akak, oh ye semalam scan badan terkejut sebab badan kurang air, lemak yang banyak, otot sikit, lemak tu yang bermaharajalela, nasib baik tersedar dari lamunan, takutlah nanti macam2 penyakit datang.

      walaupun air je yang turun1kg tapi akak seronok atleast turun daripada statik je 😀

      1. @yanmie, Sebab tu saya suruh saya rasa badan macam mana. jangan terlalu fokus pada berat. nak bakar lemak senang je akak. tak perlu senaman panjang-panjang. keep it simple tp intense. intense maksudnya nadi kita berdenyut kencang. akak adarope skipping tu? cuba cara ni, 20 sec skiping 10 sec rest ulang sampai cukup 4 minit. 3 kali seminggu.

        1. @Fazreen, hehehe skipping akak buat jugak, tak kira berapa kali lompat tapi macam een kira minit, tapi 2 minit dah pancit, badan berat besar sangat, sofar buat kerja-kerja rumah jelah, basuk bilik air tiap hari, keluar gak peluh heheee

  2. lamanya saya x buat nasi ayam..
    ermm.. saya nak tanya tentang status halal chicken rice shop sebab ada yang bagitau status halalnya x lepas..

  3. kak yan ni memang pakar la bab hiasan + gambar yg cantik, dah boleh buat service shoot produk makanan ni.. terliur ja tgk.. thn depan masuk master chef la..

  4. Pingback: Merpati Putih
  5. wah..wah..wah..budak 2 org tu, mkn nak kena tangkap mood seperti makan diluar gak yer, penat2 ibu yan hias tapi tak diusik hiasan tu..dah ibu yan yg kena mkn…hehe

  6. Pingback: Lal Azmi
  7. Pingback: yanmie

Leave a Reply

Your email address will not be published.