My Famous Amos – Resepi Famous Amos Cookies

Salam, hiks ni pertama kali saya buat cookies, mulanya Aiman nak makan cookies, malas pulak nak beli yang kat luar tu, so gigihkan diri menggoogle resepi, ok cun resepi ada, bahan pun takde yang pelik-pelik hihihi, layan My Famous Amos ^___^

my famous amos

Resepi saya ambil dari myresepi, nak buat takdelah susah mana pun, kejap je, nak bakar pun tak lama dalam 15-20 minit je dalam suhu 200 darjah.

my famos amos

Intai dari dalam Oven kehkehkeh tak sabar nak tunggu My Famous Amos tu siap hikhik

.

.

.

Tadddaaaaaa ^_____^

My Famous Amos

Serius saya tak makan pun cookies ni, tapi tengok pada rupanya memang sedap ni, hihihi anak-anak tak berhenti makan, Aiman kata “Ibu boleh tak abang nak bawa pergi sekolah besok?”, hikhik tu maknanya sedaplah kot kan ^___^, tukang rasa masakan saya belum balik, tapi kalau anak-anak boleh telan makan tak berhenti itu maknanya sedap hehehe

My Famous Amos

Close Up hikhik…ada gaya macam Famous Amos yang mahal tu tak? ihikkkk

Klik untuk melihat Resepi Famous Amos Cookies

.

– Punyalah tahan godaan, sampai tak rasa langsung cookies ni heehehe ^___^

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

49 thoughts on “My Famous Amos – Resepi Famous Amos Cookies”

  1. Pingback: rosnita ?
  2. Pingback: yanmie
    1. @akubiomed, ha ye banyaklah tu, dekat 1 bekas saya letak hehee, stoberi tu mmg selalu ada stok kat rumah ni, every wiken kalau shopping barang dapur, stoberi, kiwi, apple wajib ada dalam list, dulu2 anggur tapi anak2 pun dh jemu makan anggur 😛

  3. sedap kak terliur dah ni , pandai betul akk masak ekk .. tabik springg sikit , bee bab baking ni malas sikit ..hikhik ..

    kalau bee buat anak suka juga , tp malas .. adeii nanti g makan kat rumah akk je lah ..

            1. @puanbee, tulah jangan sia-siakan hehee, bee kalau nak beli timbang digital beli kat cosway ok tau ada bacaan bmi, kcl ada peratus apatah lagi.

              kalau bee nak beli akak boleh bagi no ahli akak, bee boleh dapat murah kalau guna kad ahli, takpun bee masuk je jd ahli hehehee

  4. Pingback: Merpati Putih
    1. @Denaihati, tak de rasa nak ‘merasa’ pun, kalau ada pasti dah makan, lagipun cookies ni guna mentega dan minyak masak..fuhhh 1 cawan minyak masak tau hihhihii, olive oil ada tapi untuk kegunaan lain hehe

    1. @Nur, anak2 minta, layankan je Nur, diorang ni ada time2 nak makan dan ada time tak nak makan, so bila dah minta tu kena buat ler, selagi tak buat selagi tanya bila nak buat hehe, pizza dah buat baru ni tapi gambar terdelete dalam sd card -..-“

Leave a Reply

Your email address will not be published.