Penipuan Perniagaan Online Internet – Beli Handphone Tapi Dapat Lesung Batu

Salam, haishhh apalah nasib yang menimpa seorang pekerja swasta yang membeli hadphone melalui Perniagaan Online Internet, beliau membeli handphone bernilai RM3,250 tapi yang beliau dapat bukanlah handphone tetapi Dapat Lesung Batu pulak huhuhuhu, lesung batu ye kawan-kawan, kot-kot ada yang tak kenal lesung batu, saya upkan kat bawah ni hihihi

lesung batu

Gambar lesung batu atas – entry tahun 2009 ^__^

Pendapat sayalah kan, kalau nak beli barang secara online internet tu kenalah berhati-hati, jangan mudah ghairah dengan apa yang ditawarkan dan yang paling penting jangan mudah terpedaya, fikir secara logik!.  macam saya dan suami ada juga membeli melalui online internet, tetapi kami tidak membayar melalui online, kami akan deal dengan penjual untuk berjumpa diluar, nak kena tengok dulu barang tu, kena test ok ke tak, puas hati bolehlah angkat, tak berani nak bank in kan duit.

beli handphone dapat lesung batu

Kesian orang ni, hope dia dapat balik duit dia -..-“

“Saya beli tiga telefon bimbit pada 6 Disember lalu dan buat bayaran ke akaun milik seorang lelaki.
“Tetapi sehari selepas itu, saya terkejut apabila barang dalam bungkusan yang dihantar sebenarnya adalah ibu lesung,” katanya ketika perbicaraan di Mahkamah Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM), di sini, semalam.” –  Sinarharian.com.my

Macam-macam cara orang buat penipuan sekarang ni, tengok jelah kes atas tu, memang sadis wooooo lesung batu yang dia dapat, bukannya handphone -..-“

Kalau setakat beli baju or tudung online dalam RM30-50 tu biasa saya bank in kan je, tu pun saya beli dari kawan-kawan blogger yang saya biasa, kalau yang lain-lain tu tak berani lah, takut kena tipu huhuhuhuhu.

– Orang nak tipu macam-macam cara, peringatan untuk diri sendiri jugak ni!

You Might Also Like

41 Replies to “Penipuan Perniagaan Online Internet – Beli Handphone Tapi Dapat Lesung Batu”

    1. kwn2 terfikir x? apa motif abg ni beli kt online..bkn xde kedai yg jual hp canggih2..nk kata murah..smpai 3K..pelik2..mcm brpakat je..hehe sorry bro

    1. lesung batu tu sbg bukti barang dah sampai. motifnya pengirim boleh ckp dia send hp betul..dia akn manupulasi blk pembeli mgatakn fitnah..mcm2

  1. Pingback: Merpati Putih
    1. tu lah apa motif abg ni beli kt online..bkn xde kedai yg jual hp canggih2..nk kata murah..smpai 3K..pelik2..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge