Percubaan Pertama Membuat Kek Rainbow Velvet

Salam, selamat menyambut tahun baru 2012, ok kita sambut tahun baru dengan manisan dibawah hehee, beronline dari kampung en.hubby lagi, semalam kami sampai. Kek Rainbow Velvet ini saya buat petang semalam, makan sikit je, bawa balik kampung, nak makan sama-sama dengan Mak dan Ayah mertua tercinta.

Rainbow Velvet Cake

Kek Rainbow Velvet, resepi follow kat youtube je macam biasa, kena tengok orang buat barulah reti nak buat hehehee, kalau baca resepi je takut tak jadi, dan hasilnya macam kat atas tu, comotlah sikit, tapi serius rasa Kek Rainbow VelvetΒ Β ini sangatlah nikmat hihihihi.

rainbow kek velvet

1 Slice tu untuk Aiman ^___^

Rainbow Velvet Cake

heheheee tengoklah betapa comotnya, tapi yang penting SEDAP!

Kek Rainbow Velvet

Ok 1 suap untuk pembaca blog ini ^____^

Kek Rainbow Velvet

The Making (kena tunjuk kang orang tak caya ekekeke), heheheee comotlah sangat, serius tak reti nak mengdeco kek, cream cheese tu nak ikutkan hati buh banyak-banyak biar tebal tapi tak cukup masa, sebab nak balik kampung (baju tak kemas lagi time nie), so buat mana yang sempat je, balance cream cheese tu ada banyak lagi.

– Makan sejuk-sejuk untuk kenikmatan yang berganda, next time nak buat lagi ^____^

Comments

        1. @puanbee, hahaha ala kejap je tu bee, nanti mesti minum jugak, so elakkan start minum nanti nak minum selalu heheee, tp ok sebenarnya dapat sindiran macam tu tu tandanya dia sayang kita sebab dia tegur, jangan pulak nak merajuk tak tentu pasal sudah hahaha πŸ˜€

        2. @puanbee, hehehe samalah akak pun, tadi pun kena perli gak, akak tau dia perli hahaha, dia cakap “Fara Fauzana dah takde drumstik ye” HAHAHA akak tau dia perli akak tu πŸ˜€

          1. @yanmie, hikhikhik tengok nona ek ? kahkah .. selalu kena perli mencikkk padahal kay tu tk selim sgt pun .. hehehe .. nak beli badminton ni .. nak gedik2 dengan anak2 lak ..kalau akk dekat kan best

            1. @puanbee, ha’ah tgk nona tadi hehee, ala bee orang lelaki tak kisah, buncit lah macam mana, ada diorang kisah, kalau bini buncit bising lak, tak aci btul HAHAHAHHA, tapi suami akak slim melim hehehe, bagilah makan apa pun slim je, jeles tau πŸ˜€

              1. ok alasan tu kadang2 akak guna jugak hahaha, ok bee jom kita sama2 diet nak tak? kadang2 kena ada kawan baru seronok nak diet/slim, kalau sensorang ni kejap je -..-“

  1. Pingback: akubiomed
  2. Pingback: Merpati Putih

Leave a Reply

Your email address will not be published.