Trafik Blog Sepanjang Tahun 2011 – 0.9 Juta Unic Visitor

Salam, syukur alhamdulillah dapat rezeki pagi-pagi ni, nanti saya buat 1 special entry untuk rezeki tersebut heeee, ok nak cerita pasal pencapaian blog ini sepanjang tahun 2011, trafik yang bagi saya boleh dibanggakan berbanding tahun 2010, jom teruskan membaca ^____^

trafik2011

Unic Visitor : 0.9 Juta (Sikit lagi nak sejuta hihi)

No Of Visit : 1.1 Juta

Pageviews : 1.9 Juta

Rekod trafik melalui Google Analytic bermula 1 jan 2011 sehingga 31 dec 2011, alhamdulillah dengan trafik yang saya dapat ini mendatangkan hasil, apa hasilnya? nantikan entry saya selepas ini ehehee.

Kebanyakan trafik blog ini 80% datangnya dari Engine carian, dan selebihnya melalui referrals dan direct trafik, dibawah ni merupakan antara trafik yang datang dari rakan-rakan blogger.

1. www.kozumiro.com

2. www.denaihati.com

3. www.eyriqazz.com

4. www.ezany-kun.com

5. www.cikmin.com

Terima kasih pada rakan-rakan diatas untuk trafik/backlink yang disumbangkan ke blog ini, maaflah tak de apa imbuhan disediakan, saya cuma mampu doakan semoga anda/blog anda semua sukses dan maju kehadapan, insyaallah. Terima kasih sekali lagi.

keywords

Top 10 Keywords paling meletup dalam tahun 2011 ^____^

.

Jom Baca Trafik Blog Denaihati 2011 pulakΒ 

.

– Tetiba terus makin bersemangat hehehe ^____^

Comments

  1. wah, mantap gila yan. siyes jeles abis. macam manalah nak jadi seperti yan n denaihati. nak wat contest, modal takda lagi. yan ada suggestion tak tentang contest?

  2. Tahniah

    Dari Puan bee, terlihat blog yanmieonline.com yang tidak kurang hebat juga. Sekarang baru tahu, ramai yang suka berblog compare fb. Trend yang agar different too.

  3. taniah kak…koz doakan moga blog akak ini akan terus maju dan fames…

    ehem2…rezeki makin bertambah erk kak lagi2 baru dpt dari ehem…ehem…biarlah rahsia hihi…taniah ye kak…

    1. @puanbee, makasih bee, ala takpe rekod kan je untuk rujukan sendiri nanti, senang hihihi.

      google analytics/webmaster penting, harus benda tu kena setting dulu masa mula2 buat blog πŸ˜€

      1. @yanmie,
        Banyak nak kena belajar dengar kak Yan, sebab myra masih baru..

        Kalau boleh impian nak jadi macam Puan Bee dan Kak Yan-Berblog merupakan Income UTAMA,
        sebabnya myra dah letih la kerja nie.. Nak dok rumah pulak..heheee

Leave a Reply

Your email address will not be published.