Hoyeahh Dah Ada Lense 75-300mm Untuk Buah Hati

Salam hiks gedik betul tajuk entry tu kan hikhikhik, ha ye mana tak seronoknye dah ada lense baru untuk Buah Hati saya 75-300mm lak tu kikiki, sebelum ni cuma guna kit lense 18-50mm memang tak puas nak amik gambar, tapi saya sayang dengan kit lense tu, memang terbaik, cuma kepuasan belum cukup hehe.

70-300mm lens minolta

Snap dari handset cap ayam kikiki

Ada rezeki sikit dari berblogging saya laburkan kat hobi saya, beli lense atas tu nggeeee, seronok kemain, yelah mula-mula ingat nak ambik gambar anak-anak je buat apa nak lense besar-besar, ternyata sangkaan saya salah sebab kepuasan tu bukan tahap maksima ekekeke.

70-300mm lens minolta

MinoltaΒ AF Zoom 75-300mm

uv filter

Ok siap dapat lagi UV Filter, senang saya takyah beli dah hikhik

Lepas ni nak laga-laga DSLR pun takdelah segan hikhik sebab sebelum ni pegi event, orang lain keluarkan kamera panjang, saya cuma ada kitlense je πŸ˜›

– Tak sabar nak pi cuti ke Langkawi ^____^

Comments

    1. belum fikir lagi yang tu, akak ni jarang snap gambar tempat gelap2, tak berapa nak berkenan sebab akak tak reti dan tak suka gambar noise heehee, tengoklah macam mana, slow2 dulu, guna yang ni sampai puas dulu πŸ˜€

  1. semakin jeles, huhu dslr sy dah bersarang dlm almari tu, masa yg sgt jeles dgn saya

    lepas ni mungkin lebih aktif kot hehe tp segan nak join geng2 sony yg ada lense panjang tu hehe

    1. ye betul, puas hati untuk snap drift/drag/race hikhi, teknik panning tu kena belajar lg, sebelum ni ambil masa dalam kereta, ambil gambar motor memang cun panningnya, tapi kalau macam kat event tu mcm susah, kena bljr banyak kali ni hehee πŸ˜€

                1. mula2 plan nk bercuti anak beranak, pastu teringat kat mak dan ayah, tanya diorang kalau nak ikut, mak kata ok terus belikan sekali tiket untuk diorang πŸ˜€

    1. tulah orang kata kan minat dengan keperluan ni tak sama, selagi tak puas selagi tu nak beli, tapi buat masa ni guna jelah apa yang ada ni hikhik, bebanan nak pikul semakin bertambah πŸ˜›

            1. wah baguslah, takpe slow2, akak pun amik masa gak hikhik, dah puas explore 50mm dah rasa macam masih tak puas tu yang beli lain, target lepas ni nak beli filter cpl pulak, tapi fuhh kemain mahal kehkeh

Leave a Reply

Your email address will not be published.