Percubaan Dengan Lense Baru

Salam, Hoyeahh Dah Ada Lense 75-300mm Untuk Buah Hati kan, so haruslah digodek-godek, gambar haziq kat bawah ni menggunakan Lens baru hikhik, dah ada yang jeles menikam kalbu tu nnggeee siapakah??

haziq

Haziq pagi tadi baru bangun terus ajak pi luar rumah, hahahhahahaa dia jelah model saya yang paling comel dan sporting, pantang nampak kamera terus je senyum dan peace, takyah suruh buat gaya, dia sendiri yang nak bergaya hikhik, layan!

haziq

Haziq tanya nak ambil gambar kat mana, saya cakap kat mana-mana je, gigih dia panjat motor ayahnya hahahha, budak-budak sekarang kan, pantang nampak kamera betul hikhik.

haziq

Tengok cermin, kot-kot tumbuh janggut hahaha

haziq

Saya suruh dia buat muka comel, dia buat muka macam tu, gedik tau  ^____^

– Ok boleh nampak beza sebelum dan selepas tukar lens heeee 😀

Comments

  1. amboi..pandai betul anak kak yan ni. molek sangat lah tu, yang ibunya suka shooting, anaknya suka modeling. Macam anak sedara Sya juga. Pandai bergambar, sebab dari dia dalam hari Sya suka ambil gambar dia. Lama2 dia jadi pandai dan suka bergambar 😀

  2. wahhhhhhhhhhhhhhhhhh jeles betul ..lensa ni boleh ambil gambar bulan yek..

    haziq comel lah .. suka tengok gambar last tu ..

    bila nak ajak anak angkat ni outing lak ? depa semua dah sihat dah alhamdulillah hikhik

    1. insyaallah boleh, tinggal skill je, akak ni baru belajar bee, masih banyak kelemahan hehee.

      Insyaallah nanti kita jumpa ye, akak dah dapat tix petrosains, jommmm!!

      Syukurlah anak2 angkat akak dah sihat semuanya 😀

  3. nice shot. lawa.. so amacam? kene duduk jauh kan? heheehe.. tapi hasil dia memang puas hati la. itu tak bleh dipertikaikan.

    erk cuma.. nak tanye je… ade buat adjustment tak kat gambar? sila jujur 😀 gheehehehehe…

    1. memang boleh beza ambik dengan kitlense dengan yang ni, kitlense kena duk rapat2 hehee, yang ni kena duk jauh.

      ehhh takde ejas apa pun, resize je guna photoscape, serius tak tipu, biasanya akan ejas tapi yang kali ni tak buat apa pun sebab tengok dah ok sangat dah, takut nak kacau kang lari seni nye ekekeke 😛

      1. kalau macam tu… memang nice la.. nak edit tu tak salah… cume tacap skit skit tu ok la. macam alpha390 dia lebih sharpness dari 290. ni bergantung pada processor dengan lense yang kita pakai. ape pon.. best kan telephoto?

        1. biasanya sebelum kena edit baru nampak lawa sikit, tu pun jenuh gak ejas hahaha, yang ni senang sangat, memang puas hatilah.

          ha’ah memang syiokkkk, ni yang ada nak ajak anak buah gegirl tu outing sekali, jadi model hahahaa 😀

  4. gambar 1st tu cantik,bokeh best gak.. tripod mesti ada kan kak? try la shoot gambar bulan.. 300mm sampai rasanya.. kot.. sy tak pernah pakai n try 300mm.. 😉

    1. hehehe berat, nampaknya bebanan pikul bertambah 😛

      makasih, tu muka paling comel kot, sebab kakyan suh dia buat muka paling comel dia buat gitu hahahaha 😀

    1. ok, serai tu balik keje boleh terus tanam, ke nak beli pasu tanam kat pasu? kalau macam tu letak dalam bekas ada isi air, tapi jangan lama2 pulak heheee 😛

    1. Semalam tengah godek-godek dengan bang mie hehehe, pic wedding tu blh je edit semula, tak puas hatikan bayar mahal2 tapi hasil tak setimpal, sebab tu orang kata jangan pandang pada kamera, tapi sebaliknya orang disebalik kamera tu hkhik, apa boleh buat dah print, takpe nanti email gmbr nk edit tu akak tolong editkan 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.