Salam, nampaknya PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) kini muncul dengan model kenderaan pelbagai guna (MPV) kompak yang dipertingkatkan dari model sebelum ini iaitu Alza Smart Ride (Alza SR) baru pada harga atas jalan antara RM53,013.50 dan RM56,513.50 seunit.

alza sr (alza smart ride)

Adik ipar saya guna Alza model sebelum ini, oklah boleh tahan, tak reti nak komen banyak sebab tak pernah lagi naik kereta tersebut, ataupun memandunya, dari luaran nampak ok, dalaman tak tengok sebab tak pernah masukkan hheee.

Untuk Variant baru Alza SR ini, memang sesuai untuk mereka yang mahukan ruang lebih besar untuk kegunaan harian, dan untuk perjalanan balik kampung memang best sebab ruang yang luas dan selesa, banyak barang dari kampung boleh sumbat, terutamanya time musim buah kan heeee, bila nak ada MPV ni hehee.

alza sr (alza smart ride)

Model Alza SR baru ini dah Β boleh ditempah bermula hari ini, so siapa yang rasa nak beli MPV tu bolehlah try usha Alza SR ni, ia didatangkan dengan tiga warna pilihan menarik iaitu Glittering Silver, Ivory White dan warna baru Mystical Purple.

Yang bestnya model baru ini dipertingkatkan dan ditawarkan dengan ciri brek tangan yang boleh didapati dalam varian automatik selain turut menawarkan jenis tempat duduk hadapan berasingan berbanding jenis bercantum sebelum ini.

– Yang Purple ni cun, hubby suka warna purple sebab en.nissan dia warna purple πŸ˜€