Salam, yeayyy petang semalam buat Cheesecake Oreo, kemain sedap Aiman dan Haziq puji, berbakul-bakul pujian dapat dari anak-anak dek cheesecake oreo ni, hehehe.

cheesecake oreo

Seronok bila sesuatu yang kita buat mendapat perhatian serta pujian dari mereka, diorang punya pujian tu sekali dengan aksi thumbs up diorang tau hahaha, comel sesangat heeeee, jadi makin bertambah-tambah seronok nak membakar kek untuk diorang, tu namanya ambik hati jugak tu supaya lain laki ibu diorang buat lagi nggee~

cheesecake oreo

Pada mulanya ingat nak buat Manggo Cheesecake tapi gelatin takdelah pulak, tak berani nak beli gelatin kat luar tu, takde tanda halal, nak tukar dengan agar-agar boleh tapi takut tak jadi, sudahnya saya buat Cheesecake Oreo akak Kek keju oreo, layan!!

cheesecake oreo

Ngangaaa mulut, saya nak suap ni hikhikhik

Teknik memasak Cheesecake Oreo ni menggunakan teknik water bath, nak resepi? klikΒ SINI, sebenarnya Oreo ada banyak, tapi budak-budak ni pakat buka, jilat dan celup kehkehkeh, so baki-baki tu ler buat untuk cheesecake tu, next time kena tambah lagi oreo tu plus nak deco sikit-sikit, mesti lagi cun dan sedap bertambah-tambah heheee.

– 1 potong juga untuk saya, heheee acane nak slim nie??