Coklat Stroberi

Salam, kejap tadi buat Coklat Stroberi, memadangkan anak-anak dah bosan nak perabis strawberry tu, so buatlah Coklat Stroberi ni, nak kena tarik minat diorang untuk makan, kang sayang pulak buah tu busuk, strawberry ni balance buat Chilled Strawberry Cheesecake hari tu, beli sampai 3 box sebab nafsu menguasai diri hehee.

strawberry coklat

Tak yah resepi lah kan, sebab semua orang pun tau buat ni hheehe, celup dengan coklat je, memandangkan stok coklat rice ada banyak so saya celupkan sekali dalam coklat rice, kemainnnnnn berdouble-double rasa coklat tu hikhik.

strawberry coklat

Licin myhero-hero makan, nasib baik ler terfikir nak celup coklat, kalau tak busuk gitu je buah tu.

.

– Kalau ikutkan hati nak je buat Pavlova, tapi myhero-hero dah bosan makan Pavlova

Comments

  1. Rajin nye la Akak Azie Sorang ni! Wan ada minta buat Cup Cake (Mengidam kot heheh!), Bahan-bahan dah ada, malam ni balik kerja kalau mood izinkan insya.Allah try buat..

    1. @Azie, ala benda senang je zie, takde susah mana pun buat, hari ni buat laksa lagi, budak2 ni makan berulang hehehee.

      Wan mengidam ke atau azie yang mengidam? berapa bulan dah tu? hikhik 😀

          1. Ok terima Kasih Akak, Nampak macam senang, dia seronok nengok Azie Baking & Masak coz dia joint venture sekali. Wah Buat Laksa lagi! sedap nyer. Tengok dalm FB Akak Fuz pun Masak Laksa Aduhhhh!

            1. @Azie, ni kali ke 2 akak buat laksa hihihi, my hero2 ni suka makan rupanya hahhahaa, bang mie tadi sebelum gi keje makan laksa dulu hikhik.

              baguslah suami nak tolong2, boleh mengeratkan lagi hubungan 😀

            2. Azie sebenarnya boleh dikategorikan pengemar Laksa yang tegar coz mak Azie memang jual Laksa ni! heheheh. dari kecil memang membesar dengan Laksa.

            3. Azie Laksa tak berapa pandai sangat masak Akak!. Tapi makan memang PRO la slurrrpppp 2 pinggan. Insya.Allah nanti Azie buat, ajak Akak n Abg Mie k.

    1. oh samalah tempat akak ni, kena cari kat giant atau tesco baru ada, kat econsave jarang ada, tp yang ni beli kat econsave, ada pulak tetiba hahaha macam tau2 je akak tengah cari 😛

    1. ada celup cekolat tu, kalau tak takdelah cekelat rice tu lekat heehee, ada sediakan mug kecik untuk coklat, depa makan main celup2 je td 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.