Kek Batik Arora

Salam, baru ni blogwalking ke blog KakIna KL, tengok dia ada buatΒ Kek Batik Arora, teringin pulak nak try sebab kek tu tengah femes sekarang ni, tapi dari apa yang saya lihat lebih kurang sahaja dengan kek marble bezanya yang ni dah upgrade plus sedap sikit sebab kombinasi warna dan perisa tu yang buat ianya unik. Layan!

Kek Batik Arora

Inilah dia kek batik arora, kata pencipta resepinya arora bermaksud aroma dan rasa so jadiklah arora heheee, nak resepi boleh terjah ke blog KakIna KL yea.

kek batik arora

Time bakar kek ni tadi, fuhhhh dia punya bau menusuk ke hidung, macam-macam bau ada, maklumlah setiap warna lain perisa, so itu adalah keunikan pada kek ini selain warnanya yang meriah.

kek batik arora

Adunan saya bahagikan kepada 5 seperti diatas, antara perisa yang digunakan adalah pandan, vanilla, blueberry, strawberry.

kek batik arora

Aiman dan Haziq dah kenyang makan Kek Batik Arora ni.

– Sakit tekak -..-“

Comments

      1. @yanmie, hehehe…ini pun hampir berjangkit jugak ni kak yan.. dalam angan2 nak buat kek coklat lembab yg Bee bg resipi dalam blog dia.. Macam nak buat bawa balik kampung hujung minggu ni…

    1. @Denaihati, letak warna sikit je tu, celup sikit kat hujung sudu, time bancuh xterang sangat, dah siap terang pulak hihihi, tapi yelah kan macam orang tu kata, buat apa terjah yanmieonline, tak dapat makan, bau pun tak dapat juga hahaha

    1. @kakngah, try lah kakngah, rasanya unik sebab pelbagai rasa, semalam makan sikit, haaa amik ko pagi ni tadi makan berslice2 gak sebab kesedapan tu baru terasa kat tekak hihihi πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.