Rumah Mawi Kena Samun Di Pecah Masuk

Salam, baru sudah tengok Edisi 7 di NTV7 tadi, khabarnya Rumah Mawi Kena Samun Di Pecah Masuk di kira-kira pukul 4.30 pagi tadi, mereka sekeluarga turut diikat berserta pembantu rumah, dan dipercayai penyamun aka perompak ini berbangsa asing seramai 4 orang dan bersenjatakan parang, Mawi turut kerugian kira-kira dalam 10 Ribu, penyamun masuk melalui tingkap yang di umpil.

Rumah Mawi Kena Samun

Mawi berserta 3 ahli keluarganya dan pembantu rumah tidak mengalami kecederaan, kesian kat Ekin, dah lah Ekin baru je bersalin kan, harap tak trauma sangat dengan kejadian ni.

– Takutnyaaa, mudahan kita sentiasa dilindungi.

Comments

  1. Baru tengok iklan berita tv3 td , terus cr info ..sampai ke sini ahkak .. hahaha.

    Ok berbalik kepada kisah mawi , mungkin lepas ni mawi kena lebih berjaga2 , ye lah ni kali ke dua kalau tk silap kan..

    1. @puanbee, akak tengok tenghari tadi bee dalam pukul 1 tenghari, betul ni adalah kali ke 2, lepas ni kena upah orang jaga atau pasang cctv lah kot kan, risau jugak.

      mudahan kita dilindungi oleh-NYA dan dijauhkan dari benda-benda macam ni, amin.

      1. X perasan pun ada motor follow belakang. tengok2 beg dah ada kat mereka, dia orang guntimg tali h.beg tu ermmm nasib baik x der apa2. Insya.Allah harap-harap jangan la berlaku kat kita n family kan.

    1. nak tau syu, 2-3 minggu lepas kot jiran sebelah rumah akak ni, anak dia kena ragut, time tu dalam pukul 9-10 pagi kot, takut gak ni. mudahan jauh dari benda2 macam ni, amin.

      1. @yanmie, tu la..smakin mnjadi-jadi kes mcm nie skang..dah lah org trdekat pulak tu kan..lg la tkut..bln lpas pon sorg kwn syu kena samun tp nasib baik x jd pape..time tu dia kena pukauu kot sbb x bape nak ingt ape yg jd..mintk dijauhkan la pkara camnie..

        p/s : syu nak mintk share dlm blog syu jgk ye kak yan..

        1. @syu90, tulah memang menjadi2 sekarang ni, duk rumah pun tak selamat juga, akak ada pengalaman rumah kena pecah masuk, mujur jugaklah time tu kami sekeluarga tak de kat rumah, kami balik kampung.

          Ohhh kesiannya dengan kawan Syu tu, kena alert dengan persekitaran.\

          Boleh je Syu, sharing is caring 😀

          1. @yanmie, btol tu, dkt umah pon dah x slmt sgt..ooh yeke, nsib baik kak yan xde kak umah..klau x, bahaya jgk tu..byk x krugian kak yan?

            btul, sharing is caring..thanks..

            1. @syu90, tulah nasib baik, tapi terpaksa rush balik rmh sbb polis yang call, mujur gak ada no phone polis tu jumpa. rmh toksah ckp ler syu, mcm tongkang pecah, abis diselongkar, mujur gak tak simpan duit kt rumah, tapi dslr akak yang dulu tu perompak tu ambik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.