Tergoda Dengan Ultrabook Toshiba Portege Z830

Salam, weehhooo saya dah tengok real Ultrabook Toshiba Portege Z830 semalam, masa meeting bersama blogger hebat di PJ, serius saya sangat terGODA, di ulang sekali lagi, terGODA hehee, nak beli memang saya tak mampu, nak tahu anak saya pun berkenan dengan keseksian Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, tak percaya? saya ada bukti!

haziq

Kannn, tengok budak kecik pun ada impian (wakil ibunye hehee), tak cukup bukti tu?? ok layan lagiiii…..

haziq

Pasang niat nak pakai Ultrabook Toshiba Portege Z830

haziq

Pasang niat sebab Laptop yang ada dah NAZAK -..-“

haziq

Kannnnn….NAZAK tu…dah takde rupa laptop dah hehehehe

haziq

Kannnn…nak beli tapi duit syiling tu je yang dia ada hehee

Cukup dah kan bukti atas tu?, tak cukup lagi meh nak cerita kenapa saya terGODA dan nak memiliki Ultrabook yang seksis ini, layan!

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Tengok…tengok tu….blog makin seksi buka dari Ultrabook Toshiba Portege Z830 ni ihikkk

Dengan berat 1.08kg Ultrabook ini tersangatlah ringan, laptop pertama ringan di dunia, siapa yang tidak teruja ingin memilikinya, semalam sahaja tengok Kak EmilaYusof letak laptop ni dalam handbag beliau sahaja, senang bukan? selain itu ianya sangat nipis, 1st impression tengok laptop ni “Wowwww…nipisnyeeee” heheee.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini didatangkan dengan 2 variasi iaitu intel core i7 bersama Windows 7 Professional dengan harga RM4799, manakala intel core i5 bersama Window 7 Home Premium dengan harga 3999.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini didatangkan dengan Pembesar Suara dari MaxxAudio, memang sesuai sangatlah dengan saya yang sambil online sambil dengar lagu, jenis nak pasang lagu tak puas slow-slow, kena gempak-gempak baru nak seronok blogging hehehee.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Bab ni memang paling syiok sebab keyboard Ultrabook Toshiba Portege Z830 adalah yang kalis air, nak tahu saya ni sambil online suka letak air kat sebelah laptop, sambil online sambil minum, pernah sekali tertumpah air, nasib baik time tu guna cover keyboard kalau tak memang naya lah juga, so kalau dapat yang ni tak risau dah kot ekekeke.

Ultrabook Toshiba Portege Z830

Ultrabook ini memang tahan lasak, ianya diperbuat dari Magnesium Alloy Casework, nak tahu penggunaan bateri ultrabook ini pun tahan lama tau, lebih kurang dalam 8 jam, lama bukan? pastinya ramai orang suka dan berminat untuk mendapatkan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, dan dah tentu saya juga salah seorang yang ingin memiliki laptop ini weee~~~

Layan Unboxing Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini dengan penuh suspen hehee

So rasanya cukup kot dengan bukti-bukti diatas kenapa saya dan Haziq perlukan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ini, hikhik.

.

Projek Review Ultrabook Toshiba anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Toshiba & Intel MalaysiaEizil.comAnarm.neteQurban.comAlansarproperties.comKedai Kak Siti,azri.my dan Jerungperkasa.com

.

**Sebenarnya saya suka-suka nak masuk contest ini memandangkan keputusan gadget impian belum keluar, so layankan dulu, dan entry ini juga tanda saya menyokong contest yang dibuat oleh Denaihati.com

– Kredit gambar, terima kasih kepada Kak EmilaYusof atas sumbangan gambar diatas ^___^

 

Comments

    1. @cikmin, entry sokongan je kak, memang tak nak menang pun, sebelum ni dah dapat laptop, bg peluang kat org lain, akak masuklah manatau dapat ganti laptop akak tu heee 🙂

      1. @Bang Iwan, oh iya ke? insyaallah nanti kakyan update, tapi kali ini kakyan hanya ingin ikutan sahaja, ngak ingin menang, cuma mau support contest dnaihati, penat hari tu tak hilang lagi hehee, semoga berjaya untuk bang iwan, kakyan sedia membantu 🙂

  1. Good luck kak yan, myra memang berniat nak join tapi sampai ke sudah tak sempat..
    Sibuk dengan kena siapkan asgment last minit..huhuu sebab tu entry Ultrabook tak dapat buat..

    Frust!!! 🙁

    1. @kakngah, hari tu rosak sikit je pun, skrin tu tak bape nak betul, pastu diorang duk korek2 keypad, sikit2 diorang buat, dah malas tu cakap, buatlah apa pun…dah malas heheee, tu yang jadi gitu 😀

    1. @Kak Emila, terima kasih kak untuk gambar diatas, entry ni sekadar memberi sokongan kepada contest denaihati, kat rumah ni ada lagi 2 laptop, mak ngan pak diorang pnya, yang rosak tu diorang pnya heheee

  2. Lah mana pergi lapisan keyboard? Satu pun tak tinggal? Laptop Compaq yang saya gunakan sekarang ini sudah berusia 9 tahun cuma perlahan bila buat edit foto.

  3. kesiannya… kalau tengok keadaan laptop kak yan tu memang dah tahap wajib kuasa dua dah..beli baru…kesian… nak taip dekat mana tu.. good luck kak

      1. @yanmie, hahaha..mana boleh macam tu..kenapa nak dibisngkan, dah terbuka kepada seluruh blogger seluruh dunia baru dan lama..saya pun ambil keputusan masuk last minit. yang ni lagi susah rasanya.

            1. @cikgu naman, trustme, nak menang kena ada usaha, takde usaha lepas tu bising2 cakap kat orang “asik2 dia” haaa sebab dia kerja keras, yang bising2 tu tak usaha betul2, salah siapa? gigit jari jeler kan 😀

      1. @yanmie, tak nak kak. rotan tak best, tapi tali pinggang yang best..hehehe. Selalu gak kena dulu. Sampai sekarang barang yang dapat kat saya, saya jaga dengan elok..takut kena lagi tali pinggang tu..hehe

  4. Ya Allah sampai macam tu sekali laptop acer tu dikerjakan oleh hero2 tu…so dengan ini rayuan utk mendapatkan ultrabook dari DH harus ditunaikan demi kebahagiaan HAZIQ untuk bermain game…diulang untuk HAZIQ yer…haha

    1. @ejam, Ye Ejam betullah tu sampai macam tu sekali diorang kerjakan.

      Dapat Ultrabook tu tak nak bagi diorang guna hehe, ehhhhh?? hahhaa macam boleh dapat je 😀

      Takpe boleh kawtim dengan HAZIQ 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.