Jalan-jalan Ke Negeri Melaka – Jakun Tengok Beca

Salam, kan hujung minggu baru ni kami Jalan-jalan Ke Negeri Melaka, kemain jakun nengok beca hehee, comel betul beca-beca kat Negeri Melaka Bandaraya Bersejarah ni, nak naik tapi takut tayar pancit kikiki, makanya berjalan sampai dekat 3 jam, time ni belum tau Baby On The Way, kemain gagah berjalan kikiki.

beca

Kan cantik sangat, macam-macam jenis stail ada, tapi saya perasan beca orang yang berumur lagi cantik dan cun berbanding beca orang muda heheee.

beca

Hero-hero saya, kami purple hari tu 😀

beca

Bawa sekali adik saya aka anak dara kami hahahhahaa.

Melaka salah satu negeri yang best untuk percutian, banyak betul tempat-tempat bersejarah yang boleh dilawati, rugi kalau tak pergi sini, untunglah orang melaka ada sejarah macam ni.

– Nanti saya update lagi, sejak Baby On The Way ni keje asik nak tido je -..-“

Comments

  1. Tak pernah bercuti di Melaka lagi, impian ada jugak nak jelajah satu Malaysia ni, insha Allah ada rezeki tu ada la…

    Oh ya, cantik beca tu, hiasan bunga-bunga lagi, rajin betul tukang beca hias ye… (tak biasa naik beca lagi, kesian pulak nak naik pun, pak cik tua dah yang dok kayuh tu :P)

  2. Nak pegi melaka ni kena awal2 pagi. Kalau tak parking takde. Bila parking tepi jalan Polis akan saman. Parking jauh sikit suruh beca ni ambik boleh tak? Hehehe..

    1. betul tu, beri anak n bini naik.
      kalau kita naik sekali, x sampai hati pulak tengok kalau pakcik yg berumur tu kayuh. sekarang nampak ramai yg pertengahan umur pun mengayuh. income berbaloi kot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.