Perhimpunan Bersih 3.0 Diadakan Pada 28 April 2012?

Salam, baru terbaca di akhbar online yang melaporkan Perhimpunan Bersih 3.0 Diadakan Pada 28 April 2012?, kenyataan tersebut telah diumumkan oleh Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) dengan slogannya ‘Duduk Bantah’ di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.

bersih 3.0

Keputusan untuk mengadakan Perhimpunan Bersih 3.0 ini diumumkan sehari selepas laporan akhir Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen (PSC) bagi penambahbaikan proses pilihan raya diluluskan oleh Dewan Rakyat pada Selasa baru-baru ini.

Perhimpunan Bersih sebelum ini iaitu Perhimpunan BERSIH 2.0 telah diadakan pada 9 Julai tahun lalu dan dihadiri oleh berpuluh-puluh ribu rakyat yang menuntut lapan perkara berkenaan dengan penambahbaikan sistem pilihan raya agar ianya dilaksanakan.

Harap-harap slogan “Duduk Bantah” ni betul-betul dikotakan, bukan apa tak nak lah ada demonstrasi macam dulu, menyusahkan ramai pihak, kesian peniaga-peniaga yang terjejas dan mengalami kerugian akibat insiden yang lepas.

– Sibuk bersihkan blog 😛

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

22 thoughts on “Perhimpunan Bersih 3.0 Diadakan Pada 28 April 2012?”

  1. I love Malaysia. Sedih lihat suasana bersih baru2 ni. Mcmlah kita hidup menderita di bumi malaysia.

  2. umno adalah satu parti yang menjaga kepentingan melayu..ingatlah..kalau umno digulingkan..melayu akan dipinggirkan…KAUM CINA MENGUASAI EKONOMI..dan MELAYU MASIH KEKAL KERANA KUASA..kalau umno digulingkan..kaum cina akan mula mencadangkan perbagai permintaan yang hanya menguntungkan mereka sahaja..biarlah umno kekal menguasai malaysia..tak perlu nak buat BERSIH…kenapa KITA TAK CUBA BUAT PERHIMPUNAN SUPAYA MENTERI SEKARANG NI LETAK JAWATAN SAHAJA..KALAU BENAR ANWAR bersedia untuk memerintah…benarkan dia menjadi ahli umno..sekurangnya nasib melayu akan terjamin.. lihat saja di singapore dan pulau pinang…melayu terpinnggir….JANGAN KERANA KITA TIDAK SUKA PADA PEMIMPIN ATAS UMNO YANG MEMIMPIN MALAYSIA…kita senang-senang nak jatuhkan..ingatlah ..kaum cina adalah satu kaum yang mementingkan ikatan kaum mereka..sebagai bukti mereka menuntut pelbagai permintaan yang pelik..yang meyebabkan kaum melayu tergugat…SEBENARNYA KALAU DIIKUTKAN KEPADA MAJORITI DAN EKONOMI MEREKA MEMANG ADA HAK…TETAPI YANG DAPAT MEMBANTUTKAN PERMINTAAN INI ADALAH KUASA YANG ADA DI TANGAN ORNG MELAYU (UMNO)…KAUM INDIAHANYA MENDIAMKAN DIRI KERANA MERAKA ADLAH KAUM YANG MINORITI DI MALAYSIA BERBANDING CINA DAN MELAYU…semua yg di wujudkan seperti contoh bersih adalah salah satu langkah mereka untuk menguasai malaysia…kalau anwar bersedia untuk memerinah malaysia..di alu alukan.TAPI DENGAN SYARAT BERPAKSI KEPADA PARTI UMNO…UMNO ADALAH SATU PARTI YANG MENJUANGKAN HAK MELAYU…BUKAN SALAH PARTI.tetapi……KETUA YANG MENGERAKANNYA SAJA YANG SILAP MEMBUAT PENCATURAN…sedarlah org melayu…jangan kita gulingkan parti umno…HANYA GULINGKAN PEMIMPINNYA SAHAJA…biarlah UMNO KEKAL MEMERINTAH..ya allah lindungilah kaum kaum ku ini..kalau betullah ini yang telah tertulis dalam kitab mu..kami redo..sesungguhnya umat mu akn dijatuhkan(melayu islam dan umat islam) dan aku akan menunggu saat dimana umat mu bangun semula…amn….PERCAYALAH SATU HARI NANTI MALAYSIA AKAN DIKAWAL OLEH ORANG BUKAN ISLAM…..DAN SALAH SATU LANGKAH ADALAH MENGULINGKAN KERAJAAN (UMNO)

  3. Harap-harap perhimpunan bersih 2012 ini berjalan dengan lancar.
    kecuali kalau ada pihak tertentu yang……..

  4. Kalau dah kata namanya perhimpunan, takkan dapat control punyer. Yang datang semuanya bukan dari satu tempat. Kena yang datang dari cerok tok kun, takkan boleh handle punye bila nampak baju biru berbaris dekat tepi

  5. sekarang ni macam-macam perhimpunan ada. bab politik ni tak kan habis. harap Malaysia aman sampai bila-bila at least selagi saya hidup.

  6. Masih ada pihak yg tidak puas hati lagi dengan kerajaan harap mereka buat secara aman dan pihak berkuasa pun tangani secara aman juga.Barulah semua bersih!

Leave a Reply

Your email address will not be published.