Salam, kan baru ni kami ke Karnival PDRM Di Jusco Bukit Tinggi Klang untuk Pertandingan Mewarna Tadika Aiman, so kebetulan di karnival tersebut ada dibuka 1 booth kesihatan, boleh cek tekanan darah tinggi dan juga Kaunseling Kesihatan, so saya tak lepaskan peluang ini, saya juga dapatkan Kaunseling Kesihatan disini.

Kaunseling Kesihatan

Mendaftar untuk mendapatkan Kaunseling Kesihatan, ramai juga tapi saya tak menunggu lama sebab staff dalam booth ni ramai, dah daftar lepastu timbang berat badan dan ukur ketinggian, ok saya sedar saya COMEL 😀

Kaunseling Kesihatan

Cek tekanan darah, alhamdulillah tekanan darah saya normal, risau juga sebab time mengandung macam ni senang sangat penyakit-penyakit nak hinggap.

Kaunseling Kesihatan

Menurut juru kauseling kesihatan tersebut, saya kena turunkan berat bersesuaian dengan BMI saya yang sepatutnya, ok saya sedar! nnggeee~ tapi memandangkan ada alasan kukuh, katanya takpe lepas bersalin baru continue, lepas bersalin biasanya berat badan senang nak turun, saya memang akui sebab selepas bersalinkan haziq hari tu saya berjaya menurunkan 13kg dalam masa 3 bulan hehee, harap kali ni semangat kuat, insyaallah, apa pun yang penting berharap kandungan ketiga ini sihat walafiat, amin…

– Pagi ni ada Appointment kat klinik.