Kereta Mainan Pandu Sendiri

Salam, semalam saya ada Appointment dengan Doktor di Klinik Pakar Wanita, lepas tu saya bawa adik dan anak-anak ke Giant Bukti Tinggi Klang, Makan, shopping barang sikit, ntah termakan pujukan anak, diorang nak main kereta mainan yang diorang pandu sendiri, kesianlah pulak kan, bukan selalu nak main pun kan, bagilah diorang seronok macam kanak-kanak yang lain, ok layan!

kereta mainan

Nak dijadikan cerita, kami berada dalam kedai pakaian, saya sedang memilih beberapa helai Abaya, kat tepi kedai ni pulak “tapak” mainan tu, apa lagi Haziq kata “Ibu, Angah nak duit SERATUS!”, perghhhh seratus tu dia nak hahahhahhaa, tanya dia seratus tu nak buat apa?, dia kata nak naik kereta mainan tu, hahahhaa kelakar pulak sampai minta duit RM100 yea 😀

kereta mainan

Race siapa yang menang ^___^

kereta mainan

Aiman bergaya dengan keretanya

kereta mainan

Haziq, cara haziq bawa ni memang nampak pro, corner memang sebijik macam ayahnya, kalau boleh drift dia dah drift dah gamaknye hehehee

Nak naik ni bayar RM 3 untuk 5 minit, oklah kan daripada yang token tu masuk rm1 kejap je gediknye, btw seronok tengok anak-anak happy, terubat kerinduan pada suami 😀

– Vote video Aiman Buat Magic kat SINI, tq yea ^___^

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

54 thoughts on “Kereta Mainan Pandu Sendiri”

  1. anak saya umur xsampai 2 tahun dh ada 2 kereta. maklumlah beli kt siam je. dkt. huhu tp still xreti bwk sendiri lg. kena kita yg kawal. tiap2 satu kt rumah mak tok masing2. huhu

      1. klu anak2 dah naik tu, ibunya mesti tak senang hati nak shopping. nak kena tunggu anak2. lain la klu keta tu leh bawak ke seluruh shopping complex tue, baru la isbunya hepi shopping-menyopping 🙂

  2. Assalamualaikum…

    Saje blogwalking kat sini…dah baca terus tertarik…saya ni new blogger, baru je berjinak-jinak di dunia blog…

    Salam perkenalan…

    MiGorengPedas

  3. Alya pun suka naik keta mcm ni,kalau gi tesco pandai je dia cari tang mana tapak nk main keta ni… dulu abah dia tolong control.. skrg dh boleh control sendiri….

    dah pandai bahasakan diri angah yer… pandai2… hihihi…

      1. jeles laa.. huhu.. biasa kalo ternampak budak2 naik kereta macam ni memang rasa nak naik jugak.. tapi nak buat camne memang takkan muat masuk dalam kereta tu.. tengok jelaa.. hahaha..

    1. Hahahhaa budak2 ni memang minat race, drag, drift dan yang seumpama dengannya, yelah itu jelah hobi yang ayah diorang minat kan 😀

      1. itulah sebenarnya yang diorang nak buat tapi pergerakan terbatas sebab ruang yang agak kecik dah sempit, boleh je pergi jauh2 tapi susah pulak nak pantau, saya suruh diorang main kat ruang tengah tu aje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.