Kota A’Famosa Melaka

yanmie 26

Salam, salah satu tempat bersejarah di Melaka yang harus dilawati sekiranya sampai ke Bandaraya Bersejarah Melaka ini, haruslah singgah ke Kota A’Famosa Melaka, satu tempat kesan tinggalan sejarah yang terkenal disana.

kota afamosa

Kota A’Famosa bermaksud “Yang Termahsyur” dalam bahasa Portugis, kota ini telah dibina setelah Portugis berjaya menawan melaka pada tahun 1511.

kota afamosa

Kota A’Famosa ini mempunyai 4 pintu, sangat unik bukan?, dan ianya terletak di Bandar Hilir Melaka, bersebelahan sahaja dengan kaki Bukit Gereja St. Paul.

kota afamosa

Kami ber 5, sorang dalam perut šŸ˜€

kota afamosa

Masuk kedalam, anak-anak blur langsung masuk kedalam ni -..-“

kota afamosa

Posing atas meriam kat luar Kota A’Famosa

– Unik sangat tempat ni šŸ˜€

26 thoughts on “Kota A’Famosa Melaka

  1. Memang tempat yang bersejarah, Seronok dan teruja bila kesini. nanti azie buat entry pasal melaka gambar banyak tapi tak ada mood nak Edit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Kaunseling Kesihatan

Salam, kan baru ni kami keĀ Karnival PDRM Di Jusco Bukit Tinggi KlangĀ untukĀ Pertandingan MewarnaĀ Tadika Aiman, so kebetulan di karnival tersebut ada dibuka 1 booth kesihatan, boleh cek tekanan darah tinggi dan jugaĀ Kaunseling Kesihatan, so saya tak lepaskan peluang ini, saya juga dapatkanĀ Kaunseling Kesihatan disini. Mendaftar untuk mendapatkanĀ Kaunseling Kesihatan, ramai juga tapi […]

Subscribe US Now