Lama Tak Cerita Pasal Adsense

Salam, hiksΒ Lama Tak Cerita Pasal Adsense kan?, ni “ter”entry pun lepas baca entry Buat duit dengan Adsense di blog Bahasa Melayu, sebenarnya ramai juga yang duk PM tanya tentang Adsense ni, macam mana nak Apply Adsense di Blog BM, sebenarnya kena Apply menggunakan blog BI untuk mendapatkan akaun Adsense, dah Approve nanti akaun tu boleh guna kat semua blog termasuk blog BM.

Cashout Adsense

Ok cerita pasal cashout hihihi, ini merupakan Cashout kali ke…hemmmm kali keberapa ye?, ada juga yang saya tak entry kan, senyap-senyap terus pi amik duit heheeee.

Cashout Adsense

Ini yang bulan lepas punya, biasanya saya ambil duit adsense ini melalui Western Union di Pejabat Pos Bukit Tinggi Klang, servis kat pejabat pos ni memang tip top, memang tak menunggu lama.

cashout adsense

Ce tengok beza no giliran tu, tapi menunggu tak lama pun sebab kan dah kata servis kat Pejabat Pos Bukit Tinggi Klang ni Tip Top, tak tunggu lama pun.

cashout adsenseSebenarnya Payment Issue 24hb April lagi, tapi tah kenapa saya tak perasan hihihihi, sebabnyaaaaaa saya jarang login ke dashboard adsense, saya jarang fikir tentang income yang saya perolehi dari blog, yang saya tahu, saya menaip, saya enjoy, cukup bulan cek dashboard tengok payment issue, alhamdulillah rezeki dari Allah Ta’ala.

– Syukur Blog ini setiap bulan masih boleh menjana pendapatan melalui Inniy dan juga Adsense, anda pula bagaimana?

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

63 thoughts on “Lama Tak Cerita Pasal Adsense”

  1. boleh xkalau kita guna account adsense baru kat blog yang kene baned dulu?
    kalau website update proxy list adsense terima x? sebab ade gak tngok site update proxy,xde article pun..tapi ad adsense..

  2. saya dah lama tahu pasal buat duit pasal adsense ni. tapi tak pernah pun merasa lagi duit dari adsense sebab tak kosisten berblog. mcm mana nk maintain semangat tu yer?

    1. Henda apply Innity tidak laya lagi kerana trafik blog masih rendah sebab saya jarang main keyword yang bermusim dan mengikut trend sebab blog peribadi lebih kepada hal peribadi. πŸ™‚

  3. Alhamdulillah rezeki ibu mengandung ni.. Sekarang alhamdulillah dapat juga jana sikit2 dari hasil blogging.. lepaslah beli pampes anak.. hehehe

  4. saya pakai juga adsense, dan disebabkan trafik blog x begitu power aka slow slow kura kura, maka income adsense pon slow cam siput lah

    1. Salam,

      Ada je Innity, saya guna google adsense sebagai alternate ads pada innity. bila innity keluar adsense xkeluar, kalau tak buat macam ni blog nmpk serabut πŸ˜›

    1. Oh tak pernah lagi buat kat Bank sebab duk fikir kat bank ramai sangat orang, kat Pejabat Pos kejap je tak banyak kerenah πŸ˜€

  5. peh seronok…tgk2 dah boleh cashout.

    Tapi yang tak bestnye Adsense ni takleh tukar Payee Name, takleh la nak cashout pakai Western Union, terpaksa la tunggu dia punye cek

    1. Oh guna nama siapa kat adsense? kalau cek berjanggut ler tunggu plus charge banyak time clearkan cek tu kalau tak silap lah sebab tak pernah request guna cek.

    1. Baguslah macam tu, akak pasang iklan pun usia blog bertahun baru letak iklan, bukan hari ni buat blog hari ni jugak letak iklan πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.