Melaka River Cruise

Salam, masih tentang percutian di Melaka, memang banyak gambar nak share ni, maklumlah tak nak terlepas mencatatkan perjalanan percutian sepanjang disini, kali ni cerita tentangΒ Melaka River Cruise, sebelum ni tengok kat TV dan Internet serta melalui pembacaan sejarah sahaja, kali ni datang sendiri ke sini.

melaka river cruise

Jeti tempat mengambil dan menurunkan penumpang, tapi kami tak sempat nak naik feri sebab kesuntukan masa, banyak tempat nak pergi, lagi pulak time ni ada rasa mabuk-mabuk sikit, tak boleh nak bau air sungai tu heheee.

melaka river cruise

Cantik betul view disekelilingnya, ada Hotel Del Rio kalau tak silap namanya, betul2 menghadap dan tepi Sungai Melaka tu, cantik sangat hotel tu, duk kat sini ala-ala macam kat Venice πŸ˜€

melaka river cruise

Yan ni kami ingat nak pergi beli tiket feri, nak rasa sendiri macam mana bestnya naik feri di Sungai Melaka, tapi tak jadi sebabkan masa suntuk plus saya tak berapa nak teringin, mabuk ekekeke.

Harga TiketΒ Melaka River Cruise

  • Β Dewasa : RM 20.00
  • Kanak-kanak : RM 10.00

– Gambar snap dari iPhone 4S, dah malas usung DSLR πŸ˜€

Comments

    1. Betul tu, memang cantik tapi sayangnya pergi siang hari, tapi kalau pergi malam hari banyak pulak tempat tak boleh dilawati hehehe πŸ˜€

  1. sekarang ni rivercruise dah boleh jd bisnes bagus. Pantang ada sungai atau laut. Ada je rivercruise. Tapi tak teringin lagi nak naik mana-mana rivercruise walaupun kat jb ni ada dua tiga km je dari rumah saya. kat kampung saya di muo pun ada juga. Cuma sekali je naik dulu masa kat thailand sbb dlm tu ada restoran. 2 jam pusing2 sungai chopraya

      1. Cuba je kak yan, tahan kejap mabuk tu hehe… ingat lagi masa ke Langkawi awal semester ni, naik bot sampai termuntah haha, bukan mabuk tapi sebab mandi laut dengan perot yang kosong, lembik badan lepas tu πŸ˜›

        1. Betul tu, last saya sampai ke Negeri Melaka time tu saya bergelar seorang pelajar lagi, betul-betul banyak perubahan, cantik sangat Melaka lah ni πŸ˜€

          1. Maybe akak dah ada asas fotografi kot..ditambah pula penggunaan gadjet yang berkualiti. Apa-apa pun, saya suka tengok gambar-gambar ni. Huhu

      1. sbb masa naik tu dh penat sgt…apa lagi…mata mmg hampir2 tk blh control…tp terpaksa control juga ayu sbb ramai org…hahahaha

      1. cantik kan yan…ingat minggu ni sempena cuti wesak nk pergi sana lagi…tapi ada program lain..terpaksa cancel…tunggu baby keluar dulu la…baru buat sesi jalan2 cuci mata lagi….he3

    1. ai jeles taw tgk bee & yan dpt iphone tu…. gurau je… korang mmg bertuah… syg kak sya tk dpt nk ikut perkembangan contest tu…tahu2 je dh ada pemenang….

      tahniah….

Leave a Reply

Your email address will not be published.