Salam, kalau ke Negeri Melaka ni tak lengkap rasanya kalau tak pergi keΒ Menara Taming Sari Melaka kan? naik dan rasainya sendiri untuk menyaksikan pemandangan dan kepesatan Bandaraya Bersejarah Melaka pada ketinggian 80 meter.

menara taming sari

Sampai kat sini memang meriah, macam-macam ragam orang, semuanya nampak happy je, yelah mana tak happy kan dapat tengok keindahan Bandaraya bersejarah Melaka ni.

menara taming sari

Suami dan Haziq, gaya nak menuju beli tiket, tapi melihatkan punyalah ramai mahkhluk kat situ, terus batalkan niat, lagi pulak time tu dah agak petang sangat, tapi kalau dapat tengok view malam hari mesti best kan?

menara taming sari

Menara Taming Sari, view dari Bukit St.Paul

menara taming sari

Harga Tiket :

  • Dewasa : RM 20.00
  • Kanak-Kanak : RM 10.00

Masa Operasi :

  • 10.00 am-10.00 pm

Untuk maklumat lanjut :-

Menara Taming Sari Berhad,
Jalan Merdeka, Banda Hilir,
75000 Melaka.
Tel No. : +606 288 1100 / 281 3366
Fax No. : +606 288 1551

 

– Haziq tak nak naik sebenarnya, takut πŸ˜€