Menara Taming Sari Melaka

Salam, kalau ke Negeri Melaka ni tak lengkap rasanya kalau tak pergi keย Menara Taming Sari Melaka kan? naik dan rasainya sendiri untuk menyaksikan pemandangan dan kepesatan Bandaraya Bersejarah Melaka pada ketinggian 80 meter.

menara taming sari

Sampai kat sini memang meriah, macam-macam ragam orang, semuanya nampak happy je, yelah mana tak happy kan dapat tengok keindahan Bandaraya bersejarah Melaka ni.

menara taming sari

Suami dan Haziq, gaya nak menuju beli tiket, tapi melihatkan punyalah ramai mahkhluk kat situ, terus batalkan niat, lagi pulak time tu dah agak petang sangat, tapi kalau dapat tengok view malam hari mesti best kan?

menara taming sari

Menara Taming Sari, view dari Bukit St.Paul

menara taming sari

Harga Tiket :

  • Dewasa : RM 20.00
  • Kanak-Kanak : RM 10.00

Masa Operasi :

  • 10.00 am-10.00 pm

Untuk maklumat lanjut :-

Menara Taming Sari Berhad,
Jalan Merdeka, Banda Hilir,
75000 Melaka.
Tel No. : +606 288 1100 / 281 3366
Fax No. : +606 288 1551

 

– Haziq tak nak naik sebenarnya, takut ๐Ÿ˜€

Comments

  1. betul kae harga dye RM 20 tuk dewasa? sbb hari tu ada pergi n bercadang nak naik, bila tngok hrga kat tmpt pertanyaan terus xjadi sbb harga RM 20 tuk dewasa.. Bila bgtahu ngn kawan orang Melaka, dye kata yang tu harga tuk pelancong asing..

  2. bestnye melaka….selalu kalau pegi melaka saya suka minum air kelapa shake

    *premium beautiful corset at lowest price @ 0122025754

      1. KL Tower pernah naik sekali je, oh yea tu larat panjat bukit St.Paul sebab time tu belum tahu lagi mengandung heeee ๐Ÿ˜€

  3. masa pergi dulu teringin nak naik…tp takut… naik eye of malaysia pun gementar…duduk dalam tu pun macam patung…takut nk gerak2…hahahaha

    1. betul tu, sama macam bila naik cable car kat genting highland, kena cakap bagi clear kata tak nak kalau tak keluar nanti habis ler RM20 kot untuk gambar tu ๐Ÿ˜›

    1. Haziq takut, ada tanya dia sebelum tu nak naik ke tak? dia cakap tak nak, takut katanya heheee, agaknya gayat kot, sebab sebelum tu dah tengok view menara taming sari tu dari Bukit St.Paul tu, dia tengok tinggi kan ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.