Muzium Samudera Melaka

Salam, yeayyy sampai juga keΒ Muzium Samudera Melaka ni, nak masuk tapi ramai sangat orang beratur beli tiket, maklum sahaja pergi time hujung minggu semestinya tempat ni menjadi tarikan pelancong luar dan dalam negara.

muzium samudera

Perghhh sesampai disini terpegun sesangat, anak-anak lagilah jakun tengok kapal besar tu, nak masuk kena beli tiket, orang pulak ramai beratur, plus saya tak larat nak naik tangga tu.

muzium samudera

Myhero-hero πŸ˜€

muzium samudera

Apa yang menariknya di Muzium Samudera ini, dipamerkan perkembangan perdagangan bermula dari zaman kegemilangan Kesultanan Melayu Melaka sehingga zaman Penjajahan Portugis, Β Belanda, Inggeris dan Jepun keatas Tanah Melayu, menarik bukan?.

Muzium Samudera

  • Waktu Operasi : 9am – 5.30pm
  • Tiket : Dewasa Rm 3.00 dan Kanak-kanak Rm 1.oo

medan samudera

Medan Samudera berdepan dengan Muzium Samudera, macam-macam barang yang dijual disini.

– Untung orang Melaka, banyak tempat cantik-cantik kan?

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

36 thoughts on “Muzium Samudera Melaka”

    1. Melaka memang best untuk percutian, banyak tempat menarik di Negeri Melaka, next time nak cuti-cuti sini lagi, best sangat πŸ˜€

  1. Ya Allah….Cantik sungguh la gambar2 ni…Pernah sekali jer smp kat sini..masa rombongan sekolah rendah dulu…ada rezki mesti kena p ni..

  2. Tengok pic akak teringkat time pergi melaka hari tu ermmm memang best sangat-sangat. Azie & wan naik sampai ke atas almaklumlah baru kawen kan hehehe.

    1. heheee betul tu setuju sangat, lagi pulak white balance iPhone 4s dah terbaik dah, tak perlu nak setting2 bagai, sekarang dah malas usung DSLR πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.