Ragam Anak-anak Berpuasa

Salam, alhamdulillah hari ini cukup seminggu kita berpuasa, syukur diberi peluang untuk berpuasa ditahun ini, pada bulan puasa ini jugalah pastinya ramai ibu bapa yang mempunyai anak kecil sibuk mengajar/melatih anak-anak berpuasa, saya sendiri tak terlepas dari melihat Ragam Anak-anak Berpuasa, memang syiok!

aimanhaziq

Baru-baru ini Aiman dan Haziq berjaya puasa penuh sehari, seronok sangat tau, manakan tidak berhari-hari juga diusahakan agar puasa tak terbatal, dah akhirnyaaaa heeeee alhamdulillah, dan sebagai seorang ibu sudah tentunya saya gembira apabila mereka berjaya melalui hari yang penuh cabaran bagi mereka hahahahahaa.

Continue reading “Ragam Anak-anak Berpuasa”

Detik Bersama Sunlight – Saya Mesti Pilih!

Salam, Saya tak nak cakap banyak, saya dengar ibu cakap kat ayah macam ni “Eeeeee memang bestlah guna Sunlight ni, lemak-lemak dan minyak kat pinggan mangkuk mudah dibersihkan.“, itulah testimoni dari ibu saya, jadi apa yang saya boleh katakan disini, “Sunlight…saya mesti pilih!”

Detik Bersama Sunlight

Ha sekarang ini Ibu saya memang dah gunakan Sunlight, sebelum ni duk guna jenama lain, ala yang paste tu, kalau dah kering keras nak guna pun susah, kena tonyoh-tonyoh sampai lekat kat kuku heheeee, dengan adanya sunlight ni dapatlah saya membantu ibu selalu membasuh pinggan, dan inilah detik bersama sunlight yang paling bermakna dalam hidup saya apabila saya dapat meringankan kerja-kerja membasuh pinggan mangkuk ibu.

– Terima kasih Sunlight!, saya mesti pilih ūüėÄ

Batman The Dark Knight Rises Premiere Screening

Batman The Dark Knight Rises

Thanks P1 dan Denaihati untuk Batman The Dark Knight Rises Premiere Screening semalam di TGV Cinema Sunway Pyramid, memang Best dan tidak menghampakan.

– Saya dapat 4 tix heheee ^___^

Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka

Salam buat semua, entry ini pernah di publish pada 21.08.2009, 10 Ogos 2010, 30 julai 2011 dan kini saya kongsikan sekali lagi buat pembaca blog ini, dan kawan-kawan yang lain, yelah manalah tau ada yang lupa Lafaz Niat Puasa Ramadhan dan Berbuka kan ^____^

Watermark menggunakan domain dulu, hehehe now tak guna dah -..-“

Berikut di atas yea¬†Lafaz Niat Berpuasa Ramadhan dan jugak Doa berbuka Puasa. So jangan ada alasan kata tak puasa sebab tak tau lafaz niat puasa…hehehe ^____^

Continue reading “Lafaz Niat Puasa Ramadhan Dan Berbuka”

Menikmati Keindahan Panorama Langkawi Di Gunung Mat Chincang

Salam, orang kata kalau bercuti ke Ke Pulau Langkawi wajib naik Gunung Mat Chincang untuk melihat keindahan Pulau Langkawi, dan kami juga tidak melepaskan peluang yang ada ini untuk melihat keindahan alam ciptaan-NYA, subahannallah serius cantik sangat!!!

langkawi cable car

Untuk ke Gunung Mat Cincang ni kena naik Langkawi Cable Car barulah dapat melihat keindahan Panorama Langkawi. Sebelum tu beli tiket dahulu, nak dapat harga 1Malaysia haruslah tunjukkan MyKad dan MyKid.

Continue reading “Menikmati Keindahan Panorama Langkawi Di Gunung Mat Chincang”

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2012

Salam, tak terasa masa cepat berlalu, Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2012 telahpun diketahui iaitu pada 19hb ini (khamis), yeayyy maknanya kita akan berpuasa samaada hari jumaat ataupun sabtu ini, alhamdulillah. Jom saya share Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2012 bagi seluruh negeri-negeri di Malaysia.

salam ramadan

Harapan saya agar dapat berpuasa penuh kali ini, diberikan kekuatan dan dipermudahkan segalanya, berdoa agar baby dalam rahim ni turut sama memberikan kerjasama, insyaallah amin…

Continue reading “Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2012”

D’Sentosa Guest House – Langkawi Homestay Terbaik!

Salam,¬†Percutian Ke Pulau Langkawi¬†yang sangat best, kami menginap di¬†D’Sentosa Guest House, memang terbaiklah homestay ni, dalam memang tip top, English Style yang tak menahan tu, memang cantik sesangat tau, masuk je dalam rumah rasa tenang aje nnggee~

Homestay langkawi

Kami sampai di Airport Langkawi lebih kurang dalam pukul 8-9 malam kot kalau tak silap, dan sesampai disana kami di jemput oleh Tuan punya rumah bersama MPV Mitsubishi Grandis yang disewa bersama rumah tersebut, kiranya ambil pakej ler rumah sekali dengan MPV tu.

Continue reading “D’Sentosa Guest House – Langkawi Homestay Terbaik!”

Kepak Ayam Bakar Berempah

Salam, baru-baru ini my MIL ada buat Kepak Ayam Bakar Berempah, perghhh sedap~, memang layan betul makan, rasa rempah tu sedap sangat, nak-nak pulak buat bahagian kepak ayam kan, lelemak yang bersalut rempah tu haruslah sedap wuwuwuwuuu~

Kepak Ayam Panggang Berempah

Nasiblah cuti diet 9 bulan kan kikiki, kalau tak ini adalah makanan yang harus dielakkan kehkehkeh, saya tengok MIL buat takde lah susah mana pun, senang aje, insyaallah nanti nak trylah buat, yang versi saya buat lain sikit, takde tumbuk-tumbuk rempah ni (boleh tengok entry Resepi Ayam Bakar saya), sesekali layan yang berempah macam  ni memang tangkap lelehhhh ^___^

Continue reading “Kepak Ayam Bakar Berempah”

Percutian Ke Pulau Langkawi

Salam, syukur alhamdulillah segala urusan dan perjalanan kami semasa Percutian Ke Pulau Langkawi beberapa hari lepas berjalan dengan lancar, Kami pergi bertujuh, saya sekeluarga, Mak Ayah Mertua dan Adik Ipar. Flight dari LCCT ke Langkawi sepatutnya dijadualkan pada 5.20PM, tetapi delay 2 kali, hemmm takpelah tak jadi masalah bagi kami, cuma geram sikit aje nnggeee, apa pun kami enjoy dengan penerbangan kami bersama Air Asia.

lcct

Sehari sebelum penerbangan, saya dah buat Air Asia Web Check In, so senang sikitlah takde nak penat-penat beratur nak check in kat kaunter tu, lagi pulak kalau check in kat kaunter kena caj lagi kehkehkeh. So dah buat cek in web tu tinggal lagi bawa aje boarding pass yang dah di print ke kaunter untuk pengesahan dokumen dan untuk mendapatkan no gate pelepasan.

Continue reading “Percutian Ke Pulau Langkawi”

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan – Trimester Pertama

Salam, syukur rasa semakin sihat, 1st Trimester Yang Sangat Mencabar telah pun berlalu dengan bermacam-macam cabaran dan dugaan, mengandung kali ke 3 ini saya mengalami alahan yang teruk, yang paling teruk Batuk Ketika Mengandung, Ya Allah seram je kalau nak ingat balik kehkehkeh. Jommmm nak share Perkembangan Bayi Dalam Kandungan РTrimester Pertama Semasa Kehamilan.

1st trimester pregnancy

Pasti ramai ibu-ibu diluar sana teruja bila dapat mengetahui bahawa ada “Nyawa” bersama mereka, lebih-lebih lagi buat mereka yang menanti cahaya mata pertama, sudah pasti setiap masa kalau boleh nak aje tahu perkembangan baby dalam perut dan apa yang sedang baby lakukan, betul tak? tak kurang juga macam saya, mengandung kali ke 3 ni rasa macam nak dapat 1st baby sebab 5 tahun juga Abang Ngah tak “ber-adik” ^___^.

Continue reading “Perkembangan Bayi Dalam Kandungan – Trimester Pertama”