Pertama Kali Buat Yong Tau Foo

Salam, hiks macam tak percaya pulak Pertama Kali Buat Yong Tau Foo, hihihi. tak susah mana sebenarnya nak buat Yong Tau Foo ni, ingatkan susah sangat nak buat, rupanya senang sangat je pun, kalau lah tau selama ni kan *maklumlah tak pernah google pun*, jom layannn Yong Tau Foo versi saya ^____^

yong tau foo

Gambar atas tu lepas celur bahan-bahan untuk Yong Tau Foo, masih berasap lagi tu hihihi, ni kalau en.hubby tau saya buat Yong Tau Foo ni mesti dia tak caya, hahaahhaa, tunggu dia balik nanti boleh buat untuk dia pulak.

yong tau foo

Bahan-bahan yang digunakan seperti crab meat, sausage, fish ball, fish cake, tauhu goreng, tauhu kering dan sayur kangkung.

yong tau foo

Nak buat kuah Yong Tau Foo ni pun kacang sangat, nak resepi ke?? saya pun google jugak, hahahahaa

yong tau foo

Tabur kacang goreng yang dah ditumbuk

yong tau foo

Perghhh~ Jemput makan Yong Tau Foo ^___^

– Nasib baik anak-anak layan juga Jemput makan Yong Tau Foo yang Ibu diorang buat ni nnggee~

Comments

  1. err ok saya baca “Nak buat kuah Yong Tau Foo ni pun kacang sangat” ingatkan ada banyak kacang dalam kuah tu haha baru nak kagum..

    sayatak pernah plak buat sendiri yong tau foo ni -.- biasa pi makan kat kedai je yong tau foo dekat depan rumah ada kedai yong tau foo sedap nama Yong Tau Foo Gelombang Biru.. kalau datang je mesti full house punya kedai tu…

        1. Teh Ais tu memang bancuh pekat2, nak2 plak guna teh india mari, suami akak bawa dari india baru2 nie, memang sedap, tak sama dengan teh kat sini 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.