Kuih Donut Simple, Lembut Lagi Gebu

Salam, baru-baru ini teringin nak makan Donut Big Apple, tapi sebab malas nak pergi cari, so buat donut sendiri heheee, terus tak teringin donut big apple tu hahaha, mujur ler juga rajin “mendonut”.

kuih donut

Rupa comot tapi rasa boleh tahan juga, resepi ni saya ambil dari myresepi, lain sikit dariย Resepi Donut โ€“ Konon Macam Big Apple Punya, yang ni lagi senang, serius memang lembut sangat-sangat, resepi ambil kat SINI.

kuih donut

Dah goreng, salut dengan gula aje, tak rajin nak letak atau nak hias macam kat entry INI, sebab dah set dalam kepala nak donut yang biasa-biasa aje tapi sedap dan janji donut hehee, tapi serius buat salut dengan gula ni je pun dah sedap, abis licin hero-hero kecik makan hahahaa, maklumlah buat sikit aje nnggee~

kuih donut

Abis licin diorang makan, bangga betul saya dibuatnya hahahahhaa.

– Seronok nak buat bila hero-hero suka makan ^__^

Comments

  1. kanak-kanak sekarang kalau kita sebut donat mesti terfikir big apple atau danking donat. berbeza orang dulu-dulu, sebut je donat mesti terfikir donat yang ada gula.

    donat ni akan jadi lembut kalau gaya menguli tu kena caranya. mesti kak yan hebat bab menguli tepung nih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.