Suntikan Imunisasi Bayi 1 Tahun

yanmie 24

Assalammualaikum, baru ni kan Celebrate Birthday Baby Irfan, alhamdulillah dah setahun anak ibu ni, cepatnya masa berlalu, masih segar di ingatan saat kita berdua bertarung nyawa untuk terus hidup di bumi ALLAH ini. Ibu melahirkan adik secara Emergency Ceaseran dan adik waktu itu sudah lemah akibat terbelit dengan tali pusat dan […]

Drama Projek Memikat Suami Astro Ria

yanmie 10

Assalammualaikum, Drama Projek Memikat Suami Astro Ria best!, episode pertama saya sempat layan bersama suami, gelak sama-sama nengok, macam best je drama ni, insyaALLAH ada kelapangan nak follow drama ni sampai habis hehee, syiok sebab pelakon pun ngam dengan watak yang diberikan. Drama ini merupakan drama adaptasi dari Novel Projek Memikat […]

Celebrate Birthday Ibu Dan Baby Irfan

yanmie 12

Assalammualaikum, baru ni Celebrate Birthday Ibu Dan Baby Irfan, ehemmm saya umur makin tua hahaha macam tak percaya je, rasa macam baru semalam kahwin dengan en.suami heheee, sehari selepas saya menyambut ulang tahun kelahiran, besoknya pulak ulang tahun kelahiran Baby Irfan yang pertama (1 tahun), alhamdulillah terima kasih Ya ALLAH atas […]

Shopping Online Di Sea Taobao

yanmie 41

Assalammualaikum, ehemmm kita baru je lepas Shopping Online Di Sea Taobao, beli baju dan mainan untuk baby Irfan, rambang mata tak boleh tahan jadinya nengok barang baby ni, best pulak shopping Online di Sea Taobao tu, banyak pilihan barang dan murah-murah pulak tu. Nak RMB500? saya dan Sea Taobao nak bagi […]

2 Bulan Bersama Smartphone Lenovo S920

yanmie 31

Assalammualaikum, wahh kejapnya masa berlalu, tak terasa dah 2 Bulan Bersama Smartphone Lenovo S920 rupanya, suka sangat smartphone ni, Hari lahir saya 2-3 hari lagi, ada sesapa tak nak bagi hadiah?, boleh bagi smartphone ni sebijik kat saya hihihi, ok nak tahu Kenapa Saya Suka Smartphone Lenovo S920? bolehlah baca di SINI. […]

Semak Keputusan PMR 2013 Online SMS

yanmie 8

Assalammualaikum, nampaknya tarikh keputusan PMR 2013 telah pun di umukan iaitu pada 19 Disember ini, Selain boleh pergi terus kesekolah untuk mengambil keputusan PMR tersebut, calon pelajar ataupun ibu bapa Semak Keputusan PMR 2013 Online SMS, semakan boleh dilakukan bermula pada pukul 10 pagi sehingga 11.59 malam pada 25 Disember 2013. […]

Pelakon Azean Irdawaty Meninggal Dunia – AlFatihah

yanmie 5

Assalammualaikum, Pelakon Azean Irdawaty Meninggal Dunia, AlFatihah. Saya baru baca di Mstar sana, Takziah diucapkan kepada keluarga Arwah. Arwah Seniwati Azean Irdawati meninggal dunia di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) akibat daripada pelbagai komplikasi penyakit termasuk penyakit kanser yang dihidapinya. Dimaklumkan Arwah menghembuskan nafas terakhirnya pada kira-kira pada pukul 8.30 malam […]

Blogger Most Wanted Di Blogrrr Awards

yanmie 27

Assalammualaikum, sabtu baru ini saya berpeluang untuk menghadiri Perhimpunan Blogger Terbesar di Malaysia yang dianjurkan oleh .mynic dan dianggarkan 600 orang blogger telah berada Event Blogger Most Wanted. Saya bawa sekali “Magnet” saya, mana boleh tinggal kan, lesen untuk berjalan ni HAHAHAHA. Baby Irfan di Blogger Most Wanted Blogrrr Alhamdulillah Baby […]

Temukan Mereka

yanmie 10

Assalammualaikum, lari sekejap balik kampung untuk ambik anak-anak. 2 minggu juga diorang habiskan cuti sekolah ni di kampung. Kelmarin diorang dah merayu-rayu minta Ibu Ayah ambik diorang sebab dah cukup 2 minggu kata diorang hahaha. Sebenarnya alasan je tu sebab dah takde geng, sepupu yang balik sama pun dah balik […]

Peneman Hujung Minggu

yanmie 12

Assalammuaaikum, time publish entry ini, saya masih berada di Mines Wonderland, jalan sakan 1 hari ni hahahaha, mujurlah Baby Irfan sangat sporting. Terima kasih anak sebab buat perangai elok hari ni. tapi frust pulak tak dapat nyusukan dia ni. tak jumpa port yang sesuai. tak jumpa surau di Mines Wonderland […]

Tercalon Top 5 Best Family & Health Blog Untuk Blogrrr Awards

yanmie 21

Assalammualaikum, alhamdulillah Tercalon Top 5 Best Family & Health Blog Untuk Blogrr Awards, terkejut sangat sebab tak tahu apa-apa pasal ni, tetiba ada rakan di Facebook yang tag saya cakap tahniah, heheee. Terima kasih kepada insan-insan yang mencalonkan blog saya, serius terharu kejap hihihi Sejujurnya saya serik untuk turut serta dalam […]

Baby Safety Gate Untuk Baby Irfan

yanmie 9

Assalammualaikum, sejak baby Irfan dah pandai memanjat, berjalan, berlari dan macam-macam lagi, kini tibalah masanya untuk ber-Baby Safety Gate, pagar di tangga dan juga dapur, bukan apa bahaya takut dia manjat tangga nanti ataupun pergi dapur, banyak benda bahaya didapur tu, dah ler dia jenis berani sikit -..-“ Pernah sekali […]

Subscribe US Now