Salam, nak blogging pun mood ke laut, mana tidaknya tangan pijar cili pulak sob..sob…ni gara-gara mengasingkan biji cili padi huhuhu..taubat terus rasa tak nak pegang cili *ok nangis*, dari semalam lagi rasa pijar ni tak hilang-hilang, jadi mari bantu saya macam mana Cara Hilangkan Pijar Cili Di Tangan.

tomyam berkrim

Ada juga saya google cara hilangkan pijar cili tu, tapi 1 pun tidak membantu heemmmm, maybe saya buat terlalu cepat kot, nanti nak try buat lagi sampai pijar ni hilang..uwaaaa tak menahan, kedua-dua belah tangan pulak tu uhukkk -..-“

cara yang saya dah try :-

  • Rendam tangan dalam bekas berisi air dan garam
  • Basahkan tangan dan ramas gula

Dua-dua cara tu dah cuba tapi tak berhasil, tolonglah….sesapa yang ada cara lain mai bantu saya, tak menahan dah ni sob..sob..

– Memang betullah orang kata, “Siapa makan cili, dia terasa pedasnya” huhuhu