Cara Hilangkan Pijar Cili Di Tangan

Salam, nak blogging pun mood ke laut, mana tidaknya tangan pijar cili pulak sob..sob…ni gara-gara mengasingkan biji cili padi huhuhu..taubat terus rasa tak nak pegang cili *ok nangis*, dari semalam lagi rasa pijar ni tak hilang-hilang, jadi mari bantu saya macam mana Cara Hilangkan Pijar Cili Di Tangan.

tomyam berkrim

Ada juga saya google cara hilangkan pijar cili tu, tapi 1 pun tidak membantu heemmmm, maybe saya buat terlalu cepat kot, nanti nak try buat lagi sampai pijar ni hilang..uwaaaa tak menahan, kedua-dua belah tangan pulak tu uhukkk -..-“

cara yang saya dah try :-

  • Rendam tangan dalam bekas berisi air dan garam
  • Basahkan tangan dan ramas gula

Dua-dua cara tu dah cuba tapi tak berhasil, tolonglah….sesapa yang ada cara lain mai bantu saya, tak menahan dah ni sob..sob..

– Memang betullah orang kata, “Siapa makan cili, dia terasa pedasnya” huhuhu

You Might Also Like

18 Replies to “Cara Hilangkan Pijar Cili Di Tangan”

  1. seksa tu rasa pijar cili.. akak try masukkn tangan yg panas tu dalam beras.. biar lama2 skit.. pnh try, rasa kurang la skit.. ni petua sendiri.. org lain wat xtau la jadi ke tak.. hehe.. lg 1 jangan rendam tangan tu dalam air sejuk nnt lg lambat ilang rasa pijar tu..
    Suraya recently posted..Graduan Baru Manja?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge