Best Boleh Potong

Salam, semalam beli barang dapur, kalau dulu kami suka shopping di Econsave, tapi kini tidak lagi, kami suka shopping di Pasaraya NSK sebab makanan laut yang dijual disitu segar-segar belaka, lagi pulak dari rumah nak ke NSK Taman Sentosa Klang tidak lah jauh mana berbanding nak ke Econsave tu. Yang paling best bila kerja-kerja memasak dapat dimudahkan lagi.

daging lembu1

Mudah sebab bila saya beli daging lembu, part yang saya tak suka dan malas adalah memotong daging hehee, tak tau kenapa, macam banyak masa dihabiskan hanya dengan potong daging sahaja, tu belum kena tang bahagian lemak yang liat nak dipotong kehkehkeh, ikut saya kalau susah sangat nak potong part tu saya buang je…opss!!

daging lembu

Biasanya dipasaraya lain pun ada juga menyediakan perkhidmatan memotong daging dan menyiang ikan-ikan kan?, tapi kat sini best tang potong daging tu, sebabnya boleh terus suruh potong kecil-kecil nipis, ikut suka korang nak macam mana pesen dan tebal daging tu di potong, memang senangllah, balik rumah tinggal masak je.

– Daging ni nak buat masak rendang, makan dengan ketupat palas..mood macam raya hahaa

*Penat nak memikirkan tajuk untuk entry ni hahahaha

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

7 Comments on “Best Boleh Potong”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge