Salam, ada baca di media online berita tentang Insiden Tembak Menembak Di Kampung Tanduo, Felda Sahabat 17, Lahad Datu Sabah, dikatakan ada pemberontak Sultan Sulu telah maut ditembak, manakala 3 orang anggota polis cedera dan dikejarkan ke hospital Sandakan, baca SINI, Ya ALLAH…mudahanlah tidak ada apa yang teruk berlaku disana, please pray for Lahad Datu!!

tentera kesultanan sulu

Gambar : Tentera Diraja Kesultanan Sulu

Sehingga kini, khabarnya jumlah individu yang maut dan cedera semakin meningkat dalam tembakan balas bersama anggota polis.

tembak menembak di lahad datu

2 Komando Polis terbunuh dibawa dalam Land Rover

Terikini :-

Risau pulak, mudahan insiden ini cepat berakhir tanpa perlu mengorbankan nyawa, mudahan tentera sulu cepat-cepat berundur, dan Lahad Datu aman macam biasa, taknak lah perang-perang semua ni.

Update terkini dari Twitter #PrayForLahadDatu


Dan janganlah sampai merebak ke Daerah lain huhuhu, tadi chat dengan kakak tanya keadaan di kampung, katanya ok takde apa..Lahad Datu ke Sandakan jauh, tapi tadi adik call katanya takut lepas ni kalau-kalau penceroboh masuk melalui Sandakan pulak, sekarang ni roadblock sana sini kat Sandakan. Takutnyaaa!!!

“Ya Allah Ya Tuhanku, kau lindungilah keluarga ku disana, sanak saudaraku, dan semua umat manusia disana, sesungguhnya Engkaulah maha Berkuasa di muka bumi ini…Amin….”

– Sama-sama kita doa moga semua ini berakhir dengan aman, amin…