Tak Larat Gendong

Salam, dah lama tak bawa Baby Irfan gi shopping dengan menggendong dia, selalunya letak dalam Stroller, baru ni kami shopping di Subang Parade, ayahnya kata takpe takyah bawa Stroller, dia nak gendong ^__^

my irfan

Hah..naik lenguh tau nak gendong budak bambam ni, dah ler tak mau nak duduk diam, gerak banyak tengok itu ini heheee, Baby Irfan ni kalau kemana-mana memang ayahnya yang jaga, yang gendong, yang melawak sambil tolak stroller kehkehkeh, maknya cuma bagi susu dan salin pampers, selebihnya kalau gi mana-mana memang Baby Irfan melekat dengan ayahnya.

my irfan

Saya memang tak gendonglah Baby Irfan kalau gi shopping macam ni, hubby tau saya tak larat plus luka ceaser dulu pun tak sembuh sangat lagi, makan tahun nak sembuh orang kata.

Kadang-kadang tu kalau time saya berdua dengan Baby Irfan, dia buat juga “perangai” nak bergendong tu, kadang sambil mengemas, masak bergendong dengan dia, ngengada tahuuuu…

Dan baru ni balik kampung kemain ramai yang geram duk gendong dia bawa sana sini, alih-alih kemarin balik sini macam menagih “gendong” pulak, apa kerja pun takleh buat..nak bergendong aje, amboiii lebih-lebih dia ye…hahahhaa

Alhamdulillah back to normal, dah ok tak yah bergendong macam sebelum ini, sakit tangan makcik ni, tido pun sampai kebas-kebas tangan, luka tang ceaser pun terasa cekang, tak boleh angkat berat-berat, baby Irfan 8kg 3 bulan, ni dah 4 bulan tak tau berapa dah…

my irfan

Ada sesapa nak lawan gusti lengan dengan saya???

– Pssttt!! dia tengah tido tu tak pakai baju, ngegada betul hahahaa

You Might Also Like

35 Replies to “Tak Larat Gendong”

  1. baby irfan ni fully Bf ek kak? ke ada bagi susu lain? tembam sangattt gerammm tang pipi labuh dia tu haaa mulut lak muncung2 haishh

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge