Tarikh Mengundi Pilihan Raya (PRU13) – Seronoknya Tak Sabar Mengundi!

10.4.2013 – UpdateTarikh Mengundi 5.5.2013 & Hari Penamaan Calon – Pilihan Raya Umum Ke 13 (PRU13)

3 tarikh penting yang telah diumumkan iaitu :-

  • Tarikh Penamaan Calon : 20 April 2013
  • Tarikh Mengundi Awal : 30 April 2013
  • Tarikh Mengundi : 5 Mei 2013

*************************************************************************************

Salam, selepas menonton pengumumman Parlimen Di Bubarkan Hari Ini 3.4.2013, sekarang kita menunggu pula Tarikh Mengundi Pilihan Raya (PRU13), dan Hari Penamaan Calon, seronoknya nak mengundi, tak sabar pulak. Bila tarikh mengundi saya tu tak kisah, yang penting saya dah bersedia untuk turun mengundi, anda bagaimana??

Teks Ucapan Pembubaran Parlimen ke 12 (3.4.2013)
 

Jadi marilah menunaikan tanggungjawab kepada Negara bagi mereka yang layak, Cara Semak Daftar Pemilih (Pengundi), bukan hanya sekadar cakap kosong sahaja, yang pasti lepas ni perang bendera sana-sini, lepastu macam-macam ragam nanti sepanjang berkempen ni kita nampak, kalau kat kampung, Mak saya mesti dengan bangganya mengibarkan bendera depan laman rumah, meriah!, setiap rumah mengibarkan bendera tanda sokongan kepada pembentukan kerajaan baru.

– Saya pilih mengundi.

 

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

8 thoughts on “Tarikh Mengundi Pilihan Raya (PRU13) – Seronoknya Tak Sabar Mengundi!”

  1. Semasa dengan ucapan PM didalam perjalanan ke KL. Sudah boleh di agak akan ada pengumuman pembubaran Parlimen setelah dengar desas desus. Apa pun selamat mengundi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.