Sedap Ke Takoyaki??

Salam, baru ni kami ke GM Klang, kat tingkat bawah tu ada kedai yang jual Takoyaki, sebelum ni biasa lalu jek, tah napa hari tu teringin sangat nak makan, ngalahkan time ngandung dulu dia punya teringin tu hehee. Layan~

takoyaki

Sebelum ni dengar orang cerita je pasal Takoyaki ni, ini kali kita try pulak macam mana rasa takoyaki ni, maklumlah saya ni kalau makanan yang pelik-pelik agak susah sikit nak telan, percaya tak yang saya tak makan sushi?? hahaa geli..tak tau napa, tapi tengok orang lain beli siap pulun lagi pilih itu ini, saya jeling je ngehhh, coz lebih kepada selera kampung kot saya ni hihihi.

takoyaki

Ada 4 jenis Takoyaki, kami pulun beli ke empat jenis tu kikiki

takoyaki

Nengok akak ni khusyuk betul dia buat Takoyaki ni, tengok step-step dia masak hahaa

takoyaki

Beli bungkus bawa balik jek, senang nak makan hhihihi

takoyaki

Close up sikit kikiki 😀

Sedap Ke Takoyaki ni??, jawapan jujur dan ikhlas dari saya ye, bagi saya yang pertama kali makan ni bolehlah juga katakan sedap sebab licin masuk kedalam tekak, anak-anak pun lalu makan, siap thumbs up lagi cakap “Ibu, sedaplah makanan jepun ni, nanti ibu beli lagi ye”, hah!! itu maknanya sedappp!, coz anak-anak saya ni memilih makanan, so kalau makanan itu boleh abis licin maksudnya sedapp…sekali lagi diulang..sedap!! ahahaa.

– Rindu Aiman dan Haziq 🙁

Comments

  1. kat pasar malm pun dah ada stall takoyaki ni kak yan… tp tak teringin beli lg sbb tak penah dgr review org… lepas baca review kakyan ni baru teringin sikit 😉

    sushi mmh nis makan, tp jenis2 tertentu shj… yg mentah2 tu tak mau

  2. tak pernah di makan, takut tak kena dengan tekak, kang membazir je beli. kena suh org lain beli dulu, pastu rasa sikit dr dia, baru selamat kot.

    1. Akak buka ok je adsense keluar kat home dan page, cuba clear browser then buka balik, coz buka dr phone dan laptop nampak je ads tu

  3. tak pnah g rase takoyaki ni kak yanmie…tp pasni rasa nak cube r~~~hm…ayat diulangi sedap tu yang bat krole tak sabar nak rasa ni hahaha

  4. Saya mula belajar makan takoyaki lebih kurang 13 tahun lalu. Hubby (masa tu fiancee) yang ajar. Masa tu, hanya JJ di Mid Valley jer yang ada. Di masak oleh Japanese sendiri. First time makan dah jatuh cinta. Sejak tu, saya tak pernah laluu jer di kaunter takoyaki. Mesti menyinggah juga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.