Sekejapnya Dah 6 Bulan Dah

yanmie 23

Salam, alhamdulillah hari ini genap usia Baby Irfan 6 Bulan, Ya ALLAH kejapnye masa berlalu, dah makin besar anak ibu ni, cepat sangat membesar nanti kang rindu nak ada baby lagi hehee.

baby irfan

Alhamdulillah banyak perkembangan baby irfan yang dapat dilihat, maklumlah anak membesar depan mata, jadi setiap perkembangannya saya nampak, seronok sangat hihihi. Ginilah gaya mak-mak yang lama tak “berbaby” hahaha layan~

baby irfan

Makan Puri Buah Avocado, nyummss (sedap katanya) hahaha.

Masa yang dinanti-nanti dah pun tiba hehe, baby Irfan dah boleh “ber-solid food”, alhamdulillah syukur. Dan secara rasminya Baby Bullet yang dibeli baru-baru ini telahpun digunakan, memang senang dan mudah dengan baby bullet ni, nanti kang entry, tengah malas nak snap gambar -..-“

baby irfan

Jom tengok perkembangan Baby Irfan :-

  • Boleh mengawal kepalanya dengan baik ketika ditarik dari keadaan baring dan duduk
  • Menggenggam Objek dan menjatuhkan, kutip balik.
  • Cuba mencapai mainan
  • Menoleh ke arah bunyi, kalau suara Maknye tak payah tengok muka mak, dengar suara mak je dah gedik-gedik dia hahaha
  • Meniarap dan menelentang, segala jenis kuak dia tau hahaa
  • Angkat punggung, menonggeng segaja, gaya nak merangkak
  • Dah cam sangat kat maknye, pantang nampak mak, dengarlah suaranya “amaaaamaaaaahh”
  • Dah pandai mengutip, letak kat mulut, fevret dia kertas, so jangan biar ada kertas kat lantai!
  • lagi banyak…listkan tu jek, nanti listkan lain pulak….heheee

Jun 15, 2013 | Tunjuk kebolehan nampak?? hihi by yanmie on Keek.com

 

– 24hb ni baru gi klinik cucuk 6 bulan~

23 thoughts on “Sekejapnya Dah 6 Bulan Dah

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Doa, Amalan Dan Kelebihan Malam Nisfu Syaaban

Salam, Doa, Amalan Dan Kelebihan Malam Nisfu Syaaban Sebaik sahaja Waktu Maghrib pada malam ini, akan masuknya Malam Nisfu Syaaban 2013, Malam Nisfu Syaaban merupakan malam penuh berkat dan rahmat selepas Malam Lailatul Qadar, yang mana buku catatan amalan orang-orang muslim selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang […]

Subscribe US Now