Karnival Pekerjaan PERKESO 2013 “Return To Work”

Hi, saya da menerima surat jemputan dari PERKESO untuk turut serta dalam Karnival Pekerjaan PERKESO 2013 – Return To Work, menarik ni pada sesiapa yang sedang mencari peluang pekerjaan. Saya?? ermmm taklah kot, seronok duduk rumah jadi Blogger, jaga anak sepenuh masa heheee.

Karnival Pekerjaan PERKESO 2013 - Return To Work

Oklah Karnival Pekerjaan PERKESO 2013 – Return To Work ini akan diadakan pada Sabtu ini, datang dulu, cuba apply, mana tahu ada peluang untuk anda, siapa tahu kan??

Karnival Pekerjaan PERKESO 2013 - Return To Work

Banyak peluang pekerjaan yang ditawarkan menerusi syarikat-syarikat yang terlibat dalam Karnival ini, Senarai Jawatan Kosong Karnival Pekerjaan PERKESO “Return To Work” boleh lihat di SINI, secara keseluruhannya ada lebih 5000 jawatan kosong yang ditawarkan.

– Selamat mencuba!

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

13 thoughts on “Karnival Pekerjaan PERKESO 2013 “Return To Work””

  1. Tidak salah saya “Program Return To Work” untuk pekerja yang menerima bantuan bulanan dari Perkeso. Apa yang Perkeso bantu adalah memberi peluang penerima bantuan untuk menjana pendapatan dengan bidang pekerjaan yang bersesuaian dengan fizikal penerima selain bergantung penuh bantuan bulanan semata-mata.

    Bagaimana pun ia bergantung kepada penerima Perkeso untuk menyertai program “Return To Work” atau tidak.

    1. betul tu…dan salah satu lagi golongan yang terlibat ialah golongan kelainan upaya yang mendapat kecederaan/kemalangan di tempat pekerjaan. Adakalanya pihak PERKESO bergabung dengan Jabatan Tenaga Kerja untuk membantu golongan ini menjana pendapatan dengan menempatkan mereka di tempat pekerjaan yang sesuai (mengikut jenis kecacatan) atau pun dengan memberi bantuan Skim Bantuan Geran Perniagaan OKU

Leave a Reply

Your email address will not be published.