Set Bersalin Shaklee Untuk Berpantang Nanti

Salam, ehemmmmm tajuk tak menahan ye? hehehee, serius ni bukan main-main, lepas ni nak cubaย Set Bersalin Shaklee Untuk Berpantang Nanti, TERBUKTI BERKESAN, ramai rakan-rakan yang mengambil produk ni, saya sebelum ni ada membeli Set Bersalin Tanamera, tapi tak sempat nak guna sebab saya bersalin secara penbedahan, jadinya pergerakan amatlah terbatas, memang serius tak ada masa nak menempek pilis ke, minyak urut ke, pakai bengkung apatah lagi, memang tak pakai sungguh, masa tu baru terfikir, alangkah ruginya!!

Sepatutnya bila kita nak beli Set Bersalin ni, kena fikir A-Z, saya cuma fikir A-X je hehee, tak sangka pulak bersalin secara pembedahan kan, jadi lepas ni saya dengan YAKINnya nak gunaย Set Bersalin Shaklee Untuk Berpantang Nanti, insyaALLAH kalau diberikan rezeki lagi, Set Bersalin Shaklee ni sesuai sangat dengan Ibu Moden berpantang macam saya ni ^_^

Banyak Testimoni positif dari pengguna Shaklee, paling best sebab ianya membantu proses penghasilan air susu ibu yang banyak dan pekat, bila susu ibu pekat, kadar nutriet didalamnya adalah tinggi (itu yang doktor cakap). Jadi sebagai seorang ibu yang ingin menyusukan anak, sudah pastinya kita ingin berikan yang terbaik untuk anak betul tak?

1

Masa lepas bersalinkan Baby Irfan hari tu, doktor menyarankan saya untuk mengambil vitamin sepanjang proses pemulihan iaitu dalam pantang dan selepas pembedahan. Tapi time ni tak berapa nak faham maksud doktor, ingatkan just makan vitamin yang dia bekalkan, rupanya maksud doktor tu kena ambil supplement macam Shaklee ni, membantu memberikan tenaga, menambahkan darah, maklumlah lepas bersalin ni memang banyak kehilangan darah, yang bestnya membantu mempercepatkan penyembuhan luka, badan nak pakai lama so kena jaga sebaiknya, betul tak?

Yang membuatkan saya yakin akan mengambil Set Bersalin Shaklee ni, sebab doktor Hamid Arshad sendiri, pakar dalam bidang ini menyarankan Ibu lepas bersalin harus mengambil Multimitamin, Vitamin C dan E, maklumlah lepas bersalin kan badan jadi lembik-lembik gitu, serius saya rasa gitu masa lepas bersalinkan Baby Irfan, saya langsung tidak mengambil Supplement selain vitamin yang dibekalkan oleh doktor, yang dimakan dalam beberapa hari je dah habis, betapa tak sedarnya time tu..ilmu tu tak cukup lagi, padahal anak dah masuk 3 time tu..erm..takpelah lepas ni nak buat yang terbaik untuk diri sendiri, insyaALLAH.

Alhamdulillah Baby Irfan sekarang ni dah nak masuk 10 bulan, saya masih lagi menyusukan dia, alhamdulillah rezeki untuknya, pertama kali dalam sejarah dapat menyusukan anak sehingga umurnya 10 bulan ini, harapnya susu mencukupi sehingga umurnya 2 tahun nanti. Dan bersyukur sangat susu sangat meriah untuknya kali ini. apa yang saya lihat, dalam penghasilan susu ibu, ibu hendaklah senantiasa berfikiran positif, jangan mudah terpengaruh dengan kata-kata orang lain ataupun brand-brand susu yang ada dipasaran yang kononnya boleh buat anak kita bijak, ingat satu je, susu ibu adalah susu yang terbaik. tak percaya baca sendiri label pada tin susu atau kotak susu anak anda hehehee.

Jadinya sesiapa yang macam saya ni masih tercari-cari Set bersalin manakah yang TERBAIK dan BERKESAN, saya cadangkan untuk mencuba sendiri khasiat yang terdapat dalam Set Bersalin Shaklee ni. Saya pun insyaALLAH nanti nak guna produk ni, insyaALLAH…dah lama aim produk ni hihihhi.

set bersalin shaklee

set bersalin shaklee

set bersalin shaklee

Untuk itu boleh kunjungi laman blog rakan kita iaitu Puan Salwa yang menjual Produk Shaklee ni, seorang ibu beranak 4, saya kagum dengan beliau, Pengedar produk Shaklee yang berjaya dan berpengalaman selama 16 tahun, beliau juga merupakan Penasihat Penyusuan Susu Ibu Malaysia, Pengamal Kaedah Natural Parenting, Pengamal dan Penggiat Gentle Birthing Malaysia. Serius ok bangga kalau kenal dan dapat dekati wanita berpengalaman dalam hal seperti ini. (Nak kenal lagi rapat boleh tak?? hihihi).

baby

Baby Ibrahim yang dilahirkan secaraย Gentle Birthing, ok kagum! tak ramai kot orang sekarang ni berani nak bersalin kaedah macam ni. yang bestnya time bersalin tu ditemani suami dan anak-anak, ohhhh bestnyeee~, Happy Birthday Baby Ibrahim, moga jadi anak yang soleh ye, insyaALLAH amin….

baby ibrahim

Terkesan sangat Auntie baca lembaran diatas, kuatkan semangatmu wahai anak kecil ๐Ÿ™

Sebelum saya mengakhiri entry ini, suka saya ucapkan kepada Baby Ibrahim, selamatย bulan pertama kelahiran sayang, beruntung Ibrahim kerana punya Ibu yang baik dan penyayang, Auntie baru sudah khatam blog-blog Ibu Ibrahim, perkongsihan yang sangat bagus, bahasa yang mudah difahami dan penulisan yang terbaik, ada ilmu yang boleh dikongsikan bersama.

vitaminibu

Pengedar Shaklee Malaysia Menjual Set Bersalin Shaklee

– InsyaALLAH next time nak guna ni wee~…bila tu agaknya? jeng..jeng..jeng..

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

27 thoughts on “Set Bersalin Shaklee Untuk Berpantang Nanti”

  1. Salam sis Yanmie.

    Terima kasih untuk entry di atas. Menarik dan teruja dibuatnya.

    Btw, task 1 untuk Contest Iphone5S dah bermula dan insyaAllah esok 19/11/2013 akan bermula task 2.

    Good luck ๐Ÿ™‚

    1. Waaalaikumsalam,

      Alhamdulillah dah hantar link task 1 di blog Salwa, menanti untuk task ke 2 pulak ๐Ÿ™‚

      Terima kasih sangat bagi hadiah shaklee…suka dan teruja nak guna ๐Ÿ™‚

  2. Set bersalin Shaklee memang terbaik dan berkualiti, selamat dan berkesan. Tak rugi mendapatkannya…sesuai pada wanita hamil, bersalin dan berpantang. Semoga kak yanmie berjaya.

  3. Salam Puan,
    Kandungan isteri saya dah masuk 7 bulan, boleh recommend saya set bersalin shaklee sebelum bersalin dan selepas bersalin.

    1. Waalaikumsalam, Encik boleh menghubungi Puan Salwa di talian 0133011121, insyaALLAH beliau akan membantu Encik untuk mendapatkan set bersalin sebelum dan selepas bersalin.

  4. Ahsanti ya ukhti

    hebatnya entry ini sampai saya rasa nak sponsor satu set bersalin premium untuk sis Yanmie!

    belum apa2 dah dapat hadiah dah ni ๐Ÿ™‚

    terima kasih sebab join

    nanti sis email saya alamat nama penuh and phone

    nak post satu set bersalin rpemium shaklee untuk sis ya ๐Ÿ™‚

    terima kasihhhh ๐Ÿ™‚

  5. yana mmg gune shaklee since anak yg first lagi.. ramai beno org ingat akak preggy ye. hahaha.. apepun good luck akak.. shaklee ni bukan utk mengandung bersalin dan berpantang aje.. nak cantik nak kurus pun bleh.. hehehe

  6. shaklee best terutama esp dia….. lani masih amalkan sebab menyusu humaira…InsyaAllah akan teruskan amalan pengambilan produk shaklee ni selagi menyusukan humaira…

    btw…good luck ye kak…. ๐Ÿ™‚ untung2 dpt gadget baru ….

  7. Myra pun dah jatuh chenta dengan Shaklee kak Yan sebab dah nmpk perubahan positif, terus daftar jadi ahli sekarang ni.. (dah sebulan lebih consume Shaklee)
    Jika ada rezeki ngandung dan bersalin.. memang wajib ambil Shaklee ๐Ÿ™‚

    1. aippp…aippp…heheee, oh bagus tu nis, nanti bila nak plan adik ke Irfan nanti pun boleh mula ambik ni.

      Nampaknya memang ramai guna shaklee ni ye, ni yang membuatkan kyan nak cuba juga nanti

    1. Oooo ha’ah saya perasan hari tu Mus ada IG kan gambar shaklee tu, nak cuba juga nanti insyaALLAH. seronok baca testimoninya, tapi tunggu dulu…biar Irfan puas main dengan ibu dulu hehee ๐Ÿ˜€

  8. Memang tidak syak lagi, wife ejam yang sedang berpantang sekarang pun ambil Shaklee sebagai suplimen pemulihan dan membekalkan tenaga.
    Baby Aqil pun dapat bekalan susu yang cukup, syukur Alhamdulillah.

    1. Saya ingat nak mula ambik Shaklee time hamil nanti dan selepas bersalin, insyaALLAH. tapi tunggu baby besar sikit. nak juga rasa kehebatan Shaklee ni ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.