Blogger Most Wanted Di Blogrrr Awards

yanmie 27

Assalammualaikum, sabtu baru ini saya berpeluang untuk menghadiri Perhimpunan Blogger Terbesar di Malaysia yang dianjurkan oleh .mynic dan dianggarkan 600 orang blogger telah berada Event Blogger Most Wanted. Saya bawa sekali “Magnet” saya, mana boleh tinggal kan, lesen untuk berjalan ni HAHAHAHA.

blogrrr awards

Baby Irfan di Blogger Most Wanted Blogrrr

Alhamdulillah Baby Irfan sangat sporting, macehhhh anak!!, ok berbalik pada Blogger Most Wanted Di Blogrrr Awards ini, alhamdulillah blog saya Tercalon Top 5 Best Family & Health Blog Untuk Blogrrr Awards. Tidak pernah sekalipun mengharapkan untuk menang, dah tercalon ni pun sangat bertuah rasanya ehee.

Dan alhamdulillah keputusan rasmi pun dah keluar, blog saya mendapat tempat kedua, alhamdulillah. Terus rasanya bersemangat nak mantapkan lagi blog ni hehee, terima kasih sangat-sangat pada mereka yang mencalonkan blog saya.

BEST FOOD & TRAVEL BLOG
1. thebigsmallboy.com
2. stevengoh.com
3. kakiberangan.blogspot.com

BEST PERSONAL BLOG
1. denaihati .com
2. broframestone.com
3. cikepal06.blogspot.com

BEST OF DISABILITY BLOG
1. amir-hamidi.name.my
2. mohdazahar.com
3. qiszan.com

BEST BLOGSHOP
1. eightdesignsboutique.com
2. scarfsweethoney.com
3. a-dressing.com

BEST IT & GADGET BLOG
1. jomphp.com
2. soyacincau.com
3. pcmamak.com

BEST ART & PHOTOGRAPHY BLOG
1. theeggyolks.com
2. blog.fadmanaf.com
3. www.foodphotography.com.my

BEST ENTERTAINMENT BLOG
1. rotikaya.com
2. ohbulan.com
3. munsyeed.com

BEST SPORTS BLOG
1. sokernet.com
2. sarawakcrocs.com
3. wangerrard.com

BEST FASHION & BEAUTY BLOG
1. maxmayo.com
2. thepinkstilettos.com
3. shazwanihamid.com

BEST FAMILY & HEALTH BLOG
1. ibubapacemerlang2012.blogspot.com
2. yanmieonline.com
3. hafizmohd.com

BEST AUTOMOTIVE BLOG
1. paultan.org
2. motomalaya.net
3. dsf.my

Walaupun dapat tempat ke 2 alhamdulillah seronok sangat bila Ally Iskandar mention blog heheeee, gini kot perasaaan orang yang menang kan?? walaupun tempat ke 2 hahahahhaa, alhamdulillah dapat Cash Prize dari Blogrr hihihi

event blogrrr

Hah nak tau apa sebab utamanya saya nak sangat pergi ke Event Blogrr ni? sebab nak jumpa kawan-kawan, no 2 sebab Tercalon Top 5 Best Family & Health Blog Untuk Blogrrr Awards hehee. no 3 sebab nak jumpa geng Whatsapp #KiahPropa.

ajk kiah propa

Ini dia grop blogger bff #KiahPropa, gambar blur hahahahaa takpelah sayang pulak kalau tak publish, kenangan ni, bukan senang dapat berkumpul macam ni, inipun kira belum lengkap lagi ni, ada pakcik makcik yang takde kat sini, memasing sibuk dan jauh, so sila jeles ye AJK lain hahahhaaa, best wooo kami piknik makan nasi lemak dan kek kat sini, macehh Makcik Kujie2.com hehehe.

blogrr awards

Ehemmm…makcik-makcik dan anak di red carpet hehee

Saya berada dievent ini dari pagi sehinggalah majlis berakhir, saya memerhati dari pelbagai sudut. saya sendiri mendapat pelbagai input dari penganjuran event ini. tapi sayangnya mungkin…..

  • Kurang promosi, saya sendiri baru tahu kewujudan Blogrrr Awards ini setelah saya ditag oleh rakan di FB dan diumukan sebagai Tercalon Top 5 Kategori Best Family & Health Blog Untuk Blogrrr Awards, maybe next time kena upah beberapa orang blogger untuk buat promosi (boleh panggil saya, harga boleh nego hahahhaa).

  • Lokasi Event agak berterabur, sebelum sampai ke tempat tersebut, saya membayangkan stage berada di depan-depan dan tidak ada jurang penghalang hahahahaa, macam sempit sangat kot stage tu, nak lalu depan pun segan.
  • Sound System kasik gempak sikit, jadi makcik-makcik yang ada kat situ boleh alert bila majlis pelancaran dilangsungkan. ni tetiba tau dah umum nama pemenang, nasib baik makcik duk seberang pentas, nampak lah abam Ally Iskandar umum blog makcik heheee.
  • Cabutan bertuah, hah yang ni sungguhlah saat yang dinati-nanti oleh makcik, tapi napatah langsung tak bertuah hahahaha, untunglah siapa dapat ipad mini tu. ermmmm tapikan kalau boleh next time, better kalau umumkan nama pemenang cabutan bertuah tu, mintalah bukti, kalau gitu sapa-sapa pun boleh menyamar (rugi tak menyamar hahahaha, ok gurau!). next time guna nombor pada kad register tu jadi suspen sikit, nak amik hadiah tunjuk aje kad tu sebagai bukti.
  • Banyak booth yang menarik tapi sayangnya mereka tidak membuat promosi atau menegur sapa, masing-masing duduk diam tunggu pembeli datang, macam urusan atas talian, duduk senyap saja tunggu pembeli datang hehee, tapi tak kurang juga ada yang bijak mengambil peluang yang ada dengan menegur dan memberikan pamplet/biz mereka, satu langkah bijak bagi memperkenalkan produk mereka “Branding”.

Itu jelah kot, macam dah panjang sangat ni, makcik nak siapkan 2 draft advertorial pulak ni, saja nak bagi laluan kat entry ni, kang lama-lama boleh jadi basi pulak hihi.

Ok last…….

yanmie dan marsha

Ehemm dengan Marsha, 1st time kot bergambar dengan Artis hahahaha

– Gambar tak banyak sebab tak usung DSLR, usung “Magnet” lah ni ^_^

27 thoughts on “Blogger Most Wanted Di Blogrrr Awards

  1. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for
    this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking
    at options for another platform. I would be awesome if you could
    point me in the direction of a good platform.
    download farmville 2 hack recently posted..download farmville 2 hackMy Profile

  2. When someone writes an piece of writing he/she retains the idea of a user in his/her
    brain that how a user can know it. So that’s why this piece of writing is perfect.
    Thanks!
    boat recently posted..boatMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Pelakon Azean Irdawaty Meninggal Dunia - AlFatihah

Assalammualaikum, Pelakon Azean Irdawaty Meninggal Dunia, AlFatihah. Saya baru baca di Mstar sana, Takziah diucapkan kepada keluarga Arwah. Arwah Seniwati Azean Irdawati meninggal dunia di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) akibat daripada pelbagai komplikasi penyakit termasuk penyakit kanser yang dihidapinya. Dimaklumkan Arwah menghembuskan nafas terakhirnya pada kira-kira pada pukul 8.30 malam […]

Subscribe US Now