Gambar Lapangan Terbang KLIA2 / Terminal LCCT Baru

Assalammualaikum, Gambar Lapangan Terbang KLIA2 / Terminal LCCT Baru  secara Eksklusifnya di blog ini, Lapangan Tambang Antarabangsa LCCT 2 merupakan Lapangan Terbang Tambang Murah Pertama di dunia. Terminal LCCT 2 ini dijangka bakal beroperasi pada Bulan Mei 2014 nanti bagi menggantikan Terminal LCCT yang lama, dan ianya dijangka mengendali 20 orang juta penumpang pada tahun pertama operasinya.

gambar terminal klia2

Selain Air Asia, Terminal Tambang Murah yang hampir siap ini juga dijangkan akan menerima Syarikat penerbangan baru seperti Firefly dan Malindo Air.

gambar lcct2

Apabila Lapangan Terbang LCCT 2 ini akan mula beroperasi, ini merupakan Lapangan Terbang Tambang Murah pertama Di Dunia yang beroperasi yang mana khas untuk tambang murah sahaja.

gambar terminal klia2

gambar terminal klia2

Ini ialah Skybridge, untuk laluan dari Terminal Utama ke Ke Terminal Antarabangsa, berbeza dengan KLIA yang mana kena ambil tren untuk ke Terminal Antarabangsa.

gambar terminal klia2

Hah…nak tahu, kapal terbang siap boleh lalu lagi kat bawah skybridge ni.

gambar terminal klia2

Ruang dalam KLIA2

Tahun depan insyaALLAH kalau ada peluang, balik kampung nanti dah boleh naik flight kat KLIA2 ni, untuk makluman, di KLIA2 ini ada tersedia pengangkutan ERL, maksudnya boleh naik ERL dari KL Sentral, lebih mudah dan jimat masa, berbanding dengan LCCT lama tidak mempunyai pengangukat ERL. sekarang ni dah ada ERL, dah macam KLIA tu..bestkannn???, Kalau pergi travel pun, tak perlu pening nak park kereta dimana, naik aje ERL.

Gambar Esklusif Lapangan Terbang KLIA 2 / Terminal LCCT Baru ini diterbitkan dengan kebenaran dari Rakan Blogger Muhammad Tarmizi, terima kasih sudi berkongsi gambar-gambar tersebut.

Author: yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

15 thoughts on “Gambar Lapangan Terbang KLIA2 / Terminal LCCT Baru”

  1. Kalau dilihat – lihat lapangan terbangnya sangat luas dan bagus
    Semoga bisa memberikan pelayanan yang terbaik bagi penumpang kapal terbang nie

    1. Kakyan biasa juga gi KLIA, tapi amik orang dan jemput orang je..heheee, jarang naik flight, naik flight je kalau blk kg…opss tahun lepas ada naik di LCCT lama hihihi

Leave a Reply

Your email address will not be published.