Assalammualaikum, baru ni kanย Celebrate Birthday Baby Irfan, alhamdulillah dah setahun anak ibu ni, cepatnya masa berlalu, masih segar di ingatan saat kita berdua bertarung nyawa untuk terus hidup di bumi ALLAH ini.

baby irfan

Ibu melahirkan adik secara Emergency Ceaseran dan adik waktu itu sudah lemah akibat terbelit dengan tali pusat dan air ketuban ibu dah pecah lebih dari 24jam, adik dah tak bergerak dalam perut ibu, cuma boleh detect denyutan jantung adik melalui mesin CTG, ALLAH maha besar lagi maha berkuasa, Ibu selamat melahirkan adik pada usia kandungan ibu 36 minggu, walaupun adik berada dalam keadaan lemah waktu itu, terima kasih Ya ALLAH. (Touching jap -..-“)

irfan dan ayah

Oklah sebenarnya nak cerita pasalย Suntikan Imunisasi Bayi 1 Tahun je pun, (kemain panjang mukadimah hahahahha), baru ni Baby Irfan dah pun ambil suntikan imunisasi untuk 1 tahun, alhamdulillah lagi 1 suntikan pada umurnya 1 tahun 6 bulan nanti, lepas tu merdeka!!, mujur jugalah pergi klinik swasta jadi tak perlu nak follow up banyak kali semata-mata nak timbang berat aje, timbang kat rumah aje sudah hihihi.

suntikan imunisasi bayi

Standby nak kena suntik -..-“

Berat baby Irfan tak banyak naiknya, sejak dia masuk wad hari tu, berat badan maintain aje, dah tak bulat berketul macam dulu, ermmm takpelah nak janji sihat, alhamdulillah.

common vaccines for babies

Harga suntikan imunisasi bayi

Biasanya bayi yang disuntik imunisasi ni akan demam, alhamdulillah baby Irfan tak demam macam biasa, walau bagaimanapun minta juga ubat demam kat doktor untuk standby takut tengah malam tetiba badan panas, tapi syukur tahap antibodi Baby Irfan kuat, alhamdulillah.

– Gigi tak tumbuh lagi -..-“