Suntikan Imunisasi Bayi 1 Tahun

Assalammualaikum, baru ni kan Celebrate Birthday Baby Irfan, alhamdulillah dah setahun anak ibu ni, cepatnya masa berlalu, masih segar di ingatan saat kita berdua bertarung nyawa untuk terus hidup di bumi ALLAH ini.

baby irfan

Ibu melahirkan adik secara Emergency Ceaseran dan adik waktu itu sudah lemah akibat terbelit dengan tali pusat dan air ketuban ibu dah pecah lebih dari 24jam, adik dah tak bergerak dalam perut ibu, cuma boleh detect denyutan jantung adik melalui mesin CTG, ALLAH maha besar lagi maha berkuasa, Ibu selamat melahirkan adik pada usia kandungan ibu 36 minggu, walaupun adik berada dalam keadaan lemah waktu itu, terima kasih Ya ALLAH. (Touching jap -..-“)

irfan dan ayah

Oklah sebenarnya nak cerita pasal Suntikan Imunisasi Bayi 1 Tahun je pun, (kemain panjang mukadimah hahahahha), baru ni Baby Irfan dah pun ambil suntikan imunisasi untuk 1 tahun, alhamdulillah lagi 1 suntikan pada umurnya 1 tahun 6 bulan nanti, lepas tu merdeka!!, mujur jugalah pergi klinik swasta jadi tak perlu nak follow up banyak kali semata-mata nak timbang berat aje, timbang kat rumah aje sudah hihihi.

suntikan imunisasi bayi

Standby nak kena suntik -..-“

Berat baby Irfan tak banyak naiknya, sejak dia masuk wad hari tu, berat badan maintain aje, dah tak bulat berketul macam dulu, ermmm takpelah nak janji sihat, alhamdulillah.

common vaccines for babies

Harga suntikan imunisasi bayi

Biasanya bayi yang disuntik imunisasi ni akan demam, alhamdulillah baby Irfan tak demam macam biasa, walau bagaimanapun minta juga ubat demam kat doktor untuk standby takut tengah malam tetiba badan panas, tapi syukur tahap antibodi Baby Irfan kuat, alhamdulillah.

– Gigi tak tumbuh lagi -..-“

You Might Also Like

24 Replies to “Suntikan Imunisasi Bayi 1 Tahun”

  1. Captcha Support: We have built in captcha solving engine, that will solve the
    simplest captcha types. You can also have the call transcribed and send that as well.
    While other posting Software may offer pinging your links in hopes that they get crawled and indexed by the Search Engine, GSA Search Engine Ranking
    software provide full option for integrating with
    the most popular link indexing platforms like GSA Indexer, Lindexed, Linklicious, & backlinksindexer.

    Feel free to surf to my website: GSA SER (Arnette)
    Arnette recently posted..ArnetteMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge