Salam, bulan lepas kot pertama kali mencuba Burger Ramly ni, padahal Kiosk Ramly ni 5 minit je dari rumah saya di Bandar Botanik Klang ni heheee, kali ni baru teringin nak singgah. Selalu pun beli daging burger/nugget kat Pasaraya je.

image
Cawangan Ramly Burger Di Bandar Botanik Klang

Masuk-masuk dalam tu, haishhh rambang mata pulak tengok pelbagai produk Ramly Burger ni, macam-macam ada tau, haritu nak ambik bergedil ramly tapinya boleh pulak terlupa nak beli gara-gara rambang mata tak tau nak ambik yang mana hahaha orang pompuan ginilah dia nyee.

image

Last-last masuk ke Restoran Ramly Burger, erm…menu yang ada memang boleh tahan pelbagai set ada. Orang pun boleh tahan ramainya beratur nak beli.

image

Waktu ni boleh kata lagi ramai orang kat Ramly Burger berbanding di McDonald, ramai nampaknya yang memboikot. Alhamdulillah.

image

Kami beli bungkus je, lebih selesa makan kat rumah, plus hujan tak suka ada kat luar rumah time hujan-hujan ni, lagi suka duk rumah time hujan boleh lepak-lepak depan TV sampai tertido heheee.

image

1 plastik tu Alang Irfan punya, tak mahu rugi ok!, kuat makan dia sekarang ni, tak mau rugi hihi.

Pendapat saya

Saya order 1 set Burger Ayam Special dan 1 set Oblong. Rasa kedua-dua menu ni sedap, cumanya frust sebab tunggu lama tapi dapat burger sejuk, tak panas. Yang panasnya cuma kentang aje. Rasanya kalau burger tu panas-panas macam kita duk beli burger time malam-malam di kaki lima tu ok sikit kot. Makan panas-panas sedap, yelah dah tunggu lama kan…ingat kot lama sebab duk masak burger tu tapinya dapat burger sejuk. Tak taulah kot sbb hari tu hujan jadi tekak dan tangan ni duk rasa burger tu sejuk kikiki.

Ini pendapat saya, tak semestinya anda setuju dengan pendapat saya kan?? Mungkin saya je kurang bernasib baik.

Tapi dari segi rasa memang sedap, sos, mayonis, blackpapper ya rabbi….banyak gila…meriah…makan memang puas hati, cumanya tu jelah kalau panas2 tang daging burger tu bolehlah bagi 5 bintang kan..ni saya bagi 4 bintang jelah hihi.

– Yang bestnya kannn…..MURAH!!!