Rosabelle Koleksi Terbaru Dari Corelle

yanmie 23

Salam, baru sempat update blog punyalah busykan, ampun…ampun heheee. ok nak cerita je baru-baru ni yang Corelle baru je melancarkan Koleksi Terbaru Dari Corelle pada 10 Jun 2015, “Rosabelle” dalam bahasa Perancis bermaksud Bunga Ros Yang Cantik, memang cantik, seindah namanya. dan serius cakap saya sebelum ni tak pernah ada set […]

Cermin Mata Baru Sebelum GST

yanmie 43

Salam, eh tajuk hahahhaa, baru-baru ni anak-anak dapatlah Cermin Mata Baru Sebelum GST, mulanya En.Suami minta saya bawa anak-anak untuk cek power mata anak samada bertambah atau berkurang, jadi bawalah ke semua askar-askar saya ni hahaha, 1st time jalan dengan semua askar kecik ni tanpa en.suami, takdelah susah mana nak handle […]

Resepi Mee Bandung Sedap

yanmie 36

Assalammualaikum, baru sempat jenguk blog, biasalah sibuk dengan anak kecil, utamakan mana yang priority dulu barulah blogging kan…kan…ok nak share menu Resepi Mee Bandung Sedap yang saya buat ni, resepi sendiri, takde google mana-mana heheee. Sedapppp tu sebab hero-hero yang cakap ahaks! Dah 3 kali juga saya buat menu Mee Bandung […]

Sukanya Photobook Dari Foto-ZZoom

yanmie 16

Salam, yeayy photobook dari Foto-ZZoom dah sampai kat rumah, terkejut juga sebab cepat betul servis dorang, tau-tau je abang posmen dah ada kat depan pagar, tak sangka siap secepat tu, memang tip top lah. Proses nak hasilkan photobook melalui Foto-ZZoom ni pun senang sangat, design pun dah ada, banyak design tau, […]

Tips Bawa Baby Keluar Jalan

yanmie 22

Salam, satu pengalaman baru buat saya, keluar pergi shopping atau  buat urusan diluar bersama 2 orang anak kecil tanpa suami, dulu sebelum bersalin selalu sangatlah fikir “macam mana aku nak keluar nanti kalau ada urusan diluar?”, “Boleh ke aku drive dengan 2 orang budak kecik ni?” hahahhaa…macam-macam lagi fikir tau. […]

Dah Besar Rupanya Alang Irfan

yanmie 8

Salam, wah-wah sejak dah jadi abang-abang ni kemain dia punya bergaya, abanglah sangat hahahhaha. kejapnya masa berlalu, dah besar sangat anak ibu ni, akal pun panjang, cakap memang lancar, takde pelat-pelat pun, sebut perkataan sebiji-sebiji, kagum kejap hahahha, banding dengan abang-abangnya umur 4 tahun gitu kot baru boleh cakap dengan […]

Habis Pantang 44 Hari

yanmie 12

Salam, hoorraayyy dah abis pantang 44 hari, rasa macam nak lompat bintang dia punya seronok tu hahaha, bosan juga pantang makan lama-lama ni, tekak ada je benda teringin nak makan, tapi pantang dengan mak sendiri ni cara moden, apa nak makan semua boleh makan, janji bukan makanan yang gatal-gatal atau […]

Check Up 1 Bulan Untuk Baby Haiqal

yanmie 15

Salam, 14hb baru ni alhamdulillah genap umur Baby Haiqal 1 bulan, dan semalam appointment untuk checkup 1 bulan. Alhamdulillah progress yang sangat memberangsangkan. Baby Haiqal sihat, berat pula naik 2kg dalam sebulan. Sungguh ibu kagum dengan semangatmu nak!!! Hahahaha….kussss semangat 2kg ok sebulan! Berat masa lahir 3kg. Berat sebulan 5kg, […]

Menyusukan Anak Semasa Mengandung

yanmie 28

Salam, banyak soalan pelik-pelik orang tanya bila Menyusukan Anak Semasa Mengandung, maksudnya disini menyusukan anak kecil yang masih menyusu susu ibu dan dalam masa yang sama juga si ibu sedang mengandung. Boleh ke Menyusukan Anak Semasa Mengandung? hah! saya sendiri dulu pun dalam dilema juga samada meneruskan penyusuan susu ibu pada anak […]

Subscribe US Now