Diy Baju Peter Pan – Sambutan Hari Guru Tadika Little Caliphs

yanmie 6

Assalam, maaflah terlampau busy sampai takde masa jenguk blog uhukkk, oklah nak cerita pasal baru-baru ni jenuh memikir watak konsep Fairytale untuk sambutan Hari Guru Tadika Little Caliph untuk Alang Irfan (tak boleh bagitau lokasi tadika dimana, bahaya!), 3 hari juga mencari Costume untuk dia, punyalah susah nak cari, tanya kawan-kawan pun memasing tak tahun, pergi jusco gm, tesco semua takde, last-last diy kan aje baju Peter Pan untuk Alang Irfan hahha.

diy peter pan

Hahahaha menjadi jugalah Peter Pan ibu ni kikiki, diy pun boleh tahan juga cari barang-barangnya tu, sampai dress gegirl pun ku beli juga untuk padankan jadi macam kat atas tu hehehe.

Baju T-shirt hijau tu gunting dan buat bentuk zigzag, baju tu ada gambar, saya terbalikkan nasib baik tak nampak corak bila baju diterbalikkan hahaha, jenuhnya cari baju plain hijau yang warna peter pan tu, sib baiklah baju ni ada dan terfikir untuk terbalikkan baju tu hehee.

diy peter pan 2

Dress gegirl yang say katakana tadi adalah inner baju wanna coklat tu, dress sebenarnya panjang, kerat bawah jadikan pendek hahahaa, ada corak bunga-bunga dress tu, tapi sebab duk didalam so tak nampaklah corak tu. pastu balance baju tu saya jahit untuk jadikan belt.

Legging pula gegirl punya, nasib baiklah badan cantik slim senang nak cari legging hahahahaha. Hat tu guna kain felt, youtube aje cara buatnya, ada juga jambul kat hat tu, beli rm2.50 aje.

Kasut tu amik di bilik stor jualan hahaha, nasib baik ada stok terselit, matching jugalah dengan costume dia tu, oh ye pedang tu pun free tak beli, dapat masa pergiΒ Bestnya Bercuti Di Legoland, Saya Rekemen! (Part 1). heheee jimat banyak rupanya kalau kreatif ni.

Harga Costume Peter Pan Irfan keseluruhannya RM59.50. Murah!! kalau beli mau berapa ni hahahhaa. Ok layan gambar gedik Alang Irfan πŸ˜€

diy peter pan 3

Lepas ambik dia balik dari sekolah, hantar abang-abang pula ke sekolah, sebelum balik singgah Pos Laju teman ibu pos barang customer @butikbabyibu.

diy peter pan 4

diy peter pan 5

Amacam?? comel tak baju Diy Peter Pan Alang Irfan ni? hahahahahaa suka pula tengok gelagat dia semalam, budak ni serius menguji kesabaran ibu, tapi dia sweet sangat tau, maybe manja tak habis lagi kot, adik dah rebut kemajaan dia, kesian pula hahaha. Partner in crime ni :D, dimana ada ibu disitu ada dia, kalau baby boleh tinggal lagi, tapi dia memang tak boleh tinggal πŸ˜›

– Besar dah Alang Irfan, 4 tahun, cepatnya masa berlalu -..-“

6 thoughts on “Diy Baju Peter Pan – Sambutan Hari Guru Tadika Little Caliphs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Pizza Maggi

Assalam, Selamat berpuasa diucapkan untuk semua reader blog ni, maaf agak sibuk sikit ehheee, baru sempat nak on laptop. macam mana puasa korang? InsyaALLAH semoga kita diberikan kesihatan yang baik dalam menjalani ibadah puasa tahun ini, dan alhamdulillah Aiman dan Haziq juga setakat ini masih berpuasa penuh. Kipidappp anak-anak, ibu […]
resepi pizza maggi

Subscribe US Now